Ρίξε δυο λέξεις για ένα... χριστούγεννο

Λορένα

Πολεμίστρια του Φωτός
καλλικατζαροι λατρευουν

μενουμε και στο πνευμα του ποιηματος..
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
που πάνω...
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
τα Χριστούγεννα!

( και μήπως να τελειώσουν εδώ αυτά τα κάλαντα; )
 
Χριστούγεννα, πρωτούγεννα, χαρά μεγάλη, πολλά ευχούμενα, τρελή κρεπάλη, χρυσό κεφάλι, θεϊκή αγκάλη, και πάμε τώρα χωρίς κανένα δώρο να γιορτάσουμε στο Βόλο!!! Γιατί εκεί οι κοπελιές δεν έχουν λούσα πολλά παρά μονάχα μάτια αμαρτωλά. Χριστός ξανά, γεννιέται απόψε, όπως παλιά, χωρίς μιλιά, την πίτα τώρα θα μοιράσει δίκαια!

Κι όμως, απόψε δεν έχουμε όρεξη για πίτες. Έτσι σηκώσαμε το βλέμμα στα ουράνια όμως εκεί ούτε ένα άστρο φωτεινό, παρά μονάχα βιαστικά αεροπλάνα! Κρίμα που εσύ, και μόνο εσύ, δεν είσαι σαν το απάτητο χιόνι, αλλά παραχρησιμοποιημένη σαν το παλιοπάπουτσο ενός που πληγώθηκε από μπετονόκαρφο! Γι' αυτό ας αρκεστούμε σε ένα πανατόνε δίχως λυπημένες σταφίδες αλλά με χαρούμενα στραγάλια.

Έτσι για αλλαγή ας δούμε τι φλουρί τάχα θα μας βάλει να καταπιούμε χωρίς μιλιά, όπως οι πελεκάνοι. Σου φωνάζω και σε χτενίζω με οργή. Εμείς γιατί δεν καταφέραμε ποτέ να διακτινιστούμε σε κόσμο δίχως τσατσάρες; Σε μυσταγωγίες με μπικουτί και με τόσο γιορτινούς παρδαλόχρωμους καλικάντζαρους;

Αχ καημένη μου κοπέλα, αχ καημένη, που σημαιοστολίστηκες πριν αλλάξει η μέρα. Που έβγαλες το πολύχρωμο πουπουλένιο πάπλωμα στο παρθεναγωγείο! Που άνοιξες την πόρτα και έσβησες τα φώτα! Οι καλικάντζαροι μπούκαραν στην αραχνιασμένη σου κάμαρη, που έχει χρόνια να διαβεί άντρας. Έτσι που αράχνιασε, σκέφτεσαι να καθαρίσεις σύντομα ,γιατί οι καλικάντζαροι λατρεύουν τα λευκά αραχνοΰφαντα σεντόνια που πάνω τους ονειροπολούν, τα Χριστούγεννα!


Τα λόγια τα έχουμε. Μένει η μελοποίηση... Άντε, να ήμαστε έτοιμοι μέχρι τα Χριστούγεννα! :))))
 
Top