Σχεδιάζοντας ριζική αλλαγή στο φόρουμ

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Λοιπόν. Αυτή η πονεμένη ιστορία.

Για αρχή, το λογισμικό που χρησιμοποιούμε είναι παλιό και δεν αναβαθμίζεται. Και δεν δείχνει καλά στα κινητά. Αποτέλεσμα, από τεχνική σκοπιά η ΛτΒ πέφτει σε επισκεψιμότητα και δημοτικότητα.

Παρότι η ενασχόλησή μου εδώ είναι χομπιστική κι έχει μια ιστορία πολλής (απλήρωτης) εργασίας, δεν θέλω να αφήσω την ΛτΒ στην φθορά και στην σκουριά του χρόνου. Οπότε... πρέπει να προχωρήσουμε.

Πάει πολύς καιρός που δεν έχω πάρει την απόφαση για διάφορους τεχνικούς σκόπελους. Η πιο εύκολη μετάβαση θα ήταν να αγοράσουμε μια νέα έκδοση του λογισμικού που βγήκε πριν χρόνια, αλλά παρακολουθώντας ένα άλλο ελληνικό φόρουμ που το έκανε, τους είδα πως είχαν τεράστια προβλήματα. Το λογισμικό αυτό φάνηκε πολύ προβληματικό.

Όλες οι άλλες αλλαγές σε λογισμικό είναι σχετικά δύσκολες και θα επιφέρουν κάποιες ριζικές αλλαγές (π.χ. τα άρθρα θα χαθούν ή ίσως γίνουν αναρτήσεις) κτλ. Επίσης, οι καλύτερες επιλογές που είδα κοστίζουν. Και δεν είναι πως κοστίζουν μια φορά, αλλά πως κάθε π.χ. εξάμηνο θα πρέπει να πληρώνουμε ένα επιπλέον ποσό (π.χ. ένα 80άρι δολάρια), που δεν νομίζω πως θέλω να επωμισθώ.

Παρότι είμαι πολύ φορτωμένος αυτόν τον καιρό με εργασίες, λέω να δω αν μπορώ να το πιάσω το φόρουμ και με κινήσεις ζίου-ζίτσου να του αλλάξω τα φώτα.

Οπότε, μια αρχική ερώτηση. Πώς θα σας φαινόταν εάν το φόρουμ γινόταν (σε αισθητική και λειτουργικότητα) όπως αυτό της Κινηματογραφικής Λέσχης;

Θα κρατήσουμε τα χρώματά μας, το λογότυπό μας κτλ. αλλά κατά κύριο λόγο, θα είμαστε όπως εκεί.

Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας μετάβασης είναι πως δεν θα μας κοστίσει σε λειτουργικό. (Μόνο σε εργασία την οποία θα βάλω εγώ κι άντε να πληρώσω και κάποιον να με βοηθήσει, αν δω τα σκούρα).

Τί λέτε λοιπόν; την ειλικρινή σας άποψη.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Εννοείται πως δεν θα χαθεί το περιεχόμενο.
 
Φαροφύλακα νομίζω θα μετρήσει πολύ η γνώμη απο τα παλιά μέλη. Κατά την ταπεινή μου άποψη το φόρουμ χρίζει αναβάθμιση απο πολλές απόψεις.
Εμένα δεν μου αρέσει η δομή της Κινηματογραφικής Λέσχης, δεν μπορώ όμως να παραβλέψω οτι τις εργασίες τις κάνεις μόνος σου και τόσο καιρό βάζεις χρήματα για να υπάρχει η Λέσχη του Βιβλίου. Κατ'εμέ είναι θέμα συνήθειας. Θα χρειαστώ λίγο χρόνο αλλά στο τέλος θα το συνηθίσω. Και αν μπορούμε με κάποιο τρόπο να βοηθήσουμε αν δείς τα σκούρα να μας το πείς. Πιστεύω όλοι μας ένα μικρό πόσο μπορούμε να το βάλουμε για να βοηθήσουμε.

Εύχομαι καλά Χριστούγεννα και η καινούργια χρονιά να μας βρεί με καινούργια Λέσχη. Απο μένα έχεις ναι. :P
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Η Λεσχη μου φαινεται πιο ευχρηστη απο την ΚΛ αλλα ισως εχει να κανει με τη συνηθεια.

Απο τις εναλλακτικες που παραθετεις, προφανως η αναβαθμιση στο λογισμικο της ΚΛ φαινεται μονοδρομος.
 
Προσωπικα προτιμω το φορουμ της Λεσχης βιβλιου απο αυτο της κινηματογραφικης. Βεβαια παιζει ρολο και οτι της ΚΛ δεν το εχω συνηθισει, εχω περιηγηθει πολυ λιγο. Ομως απο αυτα που μας λες και απο τις επιλογες που υπαρχουν θα συμφωνησω οτι η μεταβαση στο λογισμικο της ΚΛ ειναι η πιο προσφορη. Οποτε προχωρα οπως καταλαβαινεις και θα προσαρμοστουμε στα νεα δεδομένα.
 
Μπήκα μετά από χρόνια στη λέσχη κι αυτή αλλάζει!
Ω! πόσο χαίρομαι που την πρόλαβα πριν αλλάξει! :)

Βάλε τα δυνατά σου Φάρε, την θέλω όμορφη! :γιούπι:
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Πωλίνααααα! Πρέπει να είχαμε να σε δούμε σε αναρτήσεις πάνω από χρόνο! Ελπίζω να ήταν μόνο για καλό! :)))

Αν δεν γίνει δυσλειτουργική η νέα μορφή της λέσχης, είναι ευπρόσδεκτη κάθε αλλαγή! :ναι:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Διερευνώ διάφορες επιλογές. Πραγματικά, θέλω να προχωρήσω. Αυτήν την στιγμή το φόρουμ παίρνει (κι έχει πάρει ήδη αρκετή) ζημιά από το λογισμικο που τρέχει. Οι εγγραφές π.χ. έχουν πέσει κάθετα.

Σε περίπτωση που κρίνω πως λογισμικό που κοστίζει θα λειτουργεί καλύτερα, μπορεί να δω κι άλλες διεξόδους για τα ετήσια έξοδα, όπως π.χ. καμιά στατική διαφήμιση εδώ κι εκεί.
 
Κάνε ότι σχεδιάζεις, Φαροφύλακα! Ξέρεις καλά απ' αυτά (αν και δεν σου κρύβω ότι η δομή της Λέσχης του βιβλίου μ' αρέσει περισσότερο από αυτή της ΚΛ, αλλά όλα μια συνήθεια είναι!) Αρκεί, όπως είπε κι άλλο μέλος, να μη χαθεί το περιεχόμενο.
Σ' ευχαριστούμε πάντως πολύ που μας προσφέρεις τη δυνατότητα ενός τόσο επιμελημένου διαδικτυακού χώρου, αφιερωμένου στα βιβλία!
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ. Εργάζομαι σε άλλα πρότζεκτ, από το πρωί μέχρι αργά, συμπεριλαμβανομένου ΣΚ.

Το έχω έγνοια και στεναχώρια που δεν προλαβαίνω να ρίξω την προσοχή μου εδώ. :/

Μακάρι να μπορούσε να βοηθήσει κάποιος. Μιλάμε για πολύ τεχνικές εργασίες, βέβαια.
 
Top