Τέλος στην Χρυσή Αυγή

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Τέλος στην Χρυσή Αυγή. Μπορεί να ξεφυτρώσουν άλλες παραφυάδες, αλλά αυτό το μεγάλο δέντρο γεμάτο δηλητήριο, έχει πέσει.

Οι τελευταίες εκλογές μου ήταν σχετικά αδιάφορες, παρότι συμμετείχα με ενεργή ψήφο, όπως κάνω πάντοτε. Αδιάφορος ήμουν κι όταν άρχισαν τα κανάλια να εκπέμπουν τα αποτελέσματα μέχρι που συνειδητοποίησα πως η Χρυσή Αυγή μένει εκτός βουλής. Και ξαφνικά γέμισε η καρδιά μου χαρά κι οι εκλογές δεν ήταν πια αδιάφορες. Ήταν για μένα εκλογές με μια μεγάλη σημασία και με μια μεγάλη νίκη. Ξαφνικά καθόμουν και κοιτούσα τα γραφήματα και τα ποσοστά και δεν χόρταινα, ύστερα από όλα αυτά τα χρόνια με τους Ναζί, στην Ελλάδα (!) να είναι 3ο κόμμα και μέσα στην δημοκρατική βουλή.

Όλα τα χρόνια που σέρνεται η δίκη της ΧΑ, έδινα πίστη, γιατί καταλάβαινα πως επρόκειτο για μια σύνθετη υπόθεση με πολλούς ανθρώπους να εμπλέκονται και με μια τεράστια δικογραφία.

Πριν λίγες μέρες που αναπάντεχα για μένα άκουσα πως βγήκε η ετυμηγορία πως η ΧΑ είναι, αυτό που όλοι ξέρουμε: μια εγκληματική οργάνωση, δάκρυα γέμισαν τα μάτια μου. Δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα, αλλά όλη η καρδιά μου ανήκει στην Δημοκρατία, στο πολίτευμα αυτό που με όλα τα πολλά κουσούρια του μοιάζει να είναι το σωστότερο, αυτό που σου επιτρέπει τα τόσο σημαντικά βασικά, όπως το να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να λες αυτό που πιστεύεις.

Η Δημοκρατία εδώ δοκιμάστηκε, και παρότι πιάστηκε μουδιασμένη στην αρχή, φάνηκε πως είχε την ευρωστία να αντισταθεί στον μικρόβιο και στην αρρώστια. Κι είναι σπουδαίο αυτό γιατί στις δοκιμασίες φαίνεται το τι μπορούμε και που βρισκόμαστε.


Ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος πάντα με συνάρπαζε για το μεγαλείο της φρίκης του. Όλο αυτό το συναρπαστικό μυθιστόρημα με την άνοδο του Κακού, τον αβυσσαλέο πόλεμο και την πτώση του θηρίου, που λες και διαβάζεις για τον Σάουρον και το Μόρντορ, μόνο που ήσαν όλα εδώ κι όλα αλήθεια. Ακόμα δεν έχω καταφέρει να χωνέψω το Ολοκαύτωμα, τα εκατομμύρια νεκρούς αμάχους και στρατιώτες, τις μαζικές αυτοκτονίες, τους ανθρώπους που πέφτανε σαν μύγες, από την ασιτία.

Έτσι, με την Δημοκρατία σάστισα τότε κι εγώ. Ποιος θα περίμενε ποτέ να δει τους Ναζί να συσπειρώνουν τον κόσμο εδώ, στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα γέννησε την Δημοκρατία, κι όλος ο κόσμος την έχει ψηλά γι’ αυτό. Η Γερμανία γέννησε τον Ναζισμό και όλος ο κόσμος την έχει κατάπτυστη γι’ αυτό. Κι εμείς οι Έλληνες, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας, αρχίσαμε να μετατρεπόμαστε σε… κατάπτυστους Ναζί;

Καμία οικονομική κρίση, καμιά μεταναστευτική ροή και κανένα "δεν ήξερα" δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αυτό που είδα να συμβαίνει.

Μια καλή μου φίλη μου είπε τότε, στις πρώτες εκλογές που οι Ναζί μπήκαν στην Βουλή, πως ψήφισε Χρυσή Αυγή. Τι να πεις; Από πού να ξεκινήσεις και πού να τελειώσεις; Από τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του ’30 ή από τους μελανοχίτωνες του Μουσολίνι; Γιατί οι πορεία, η θεωρία κι η πράξη της Χρυσής Αυγής ήταν μια αντιγραφή-επικόλληση ακριβείας.

Κι εκεί το χάσανε, βέβαια. Οι Έλληνες νεοναζί δεν είχαν την στοιχειώδη νηφαλιότητα να μεταλλάξουν την οργάνωσή τους σε κάτι βιώσιμο, όπως κάνανε αλλού τα ταίρια τους. Επαναλάμβαναν πιστά αυτό που θαυμάζανε στην άνοδο των Ναζί του τότε, κι όταν η Δημοκρατία βγήκε από το σοκ, είχε αρκετό υλικό στα χέρια της για να κινηθεί με τον δικό της ισχυρό και θαυμαστό μηχανισμό, που είναι η δικαιοσύνη.

Μέσα στα πολλά που περνάνε από μπροστά μου αυτές τις στιγμές της ήττας του κακού, είναι και όλοι αυτοί που φτιάχνανε γόνιμο έδαφος τότε για να βρίσκουν αυτοί και να ανθίζουνε. Όπως ο Πρετεντέρης που τους έδινε τηλεοπτικό βήμα, όπως σωστά τον ειρωνεύτηκε ο Πουλικάκος, ή ο Παπαδημητρίου του ΣΚΑΪ, που μας έψηνε για μια «σοβαρή Χρυσή Αυγή» ή ο υπέρτατος κιτς εξυπνάκιας Σφακιανάκης, όμως όποιος θέλει να τους θυμηθεί, θα τους βρει σε άλλα άρθρα μαζεμένους.

Ας μην ξεχνάμε. Γιατί αν οι Ναζί έρχονταν στα πράγματα, αυτοί θα ήταν στα όπα-όπα.

Όμως τώρα, καλή Δημοκρατία, για όλους μας.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν είμαι ούτε δεξιός, ούτε αριστερός, δεν ανήκω σε κάποιο κόμμα, αλλά όλη η καρδιά μου ανήκει στην Δημοκρατία, στο πολίτευμα αυτό που με όλα τα πολλά κουσούρια του μοιάζει να είναι το σωστότερο, αυτό που σου επιτρέπει τα τόσο σημαντικά βασικά, όπως το να μπορείς να είσαι ο εαυτός σου και να λες αυτό που πιστεύεις.
Χάρηκα με το αποτέλεσμα της δίκης, ήταν μια νίκη της δικαιοσύνης.

Κάποια από αυτά τα “κουσούρια”, που δεν νομίζω ότι είναι τόσο της Δημοκρατίας όσο της γενικότερης παιδείας μας ως σήμερα, προσωπικά πιστεύω ότι προέρχονται από δύο μέρη.

Το πρώτο είναι ότι έχουμε περιχαρακωθεί σε κομματικά στρατόπεδα αριστερών – δεξιών και έχουμε χάσει αντίστοιχα σε πολιτική σκέψη. Και το δεύτερο είναι ότι μοιάζει σαν να μην έχουμε συνειδητοποιήσει (ή να μην μας νοιάζει) ότι οι πράξεις μας ως πολίτες, (από το αν θα παρκάρουμε σε πάρκινγκ ΑΜΕΑ, μέχρι την ψήφο μας), έχουν αντίκτυπο στην κοινωνία κι έτσι πολλά από τα κίνητρα μας δεν διακρίνονται από σύνεση - ότι είμαστε μέρος ενός συνόλου, αλλά από εγωισμό - να νοιαστώ για μένα και τους δικούς μου.

Είναι πολλά και σύνθετα τα προβλήματα που καλείται να λύσει μια κοινωνία και το πολίτευμα της Δημοκρατίας έχει πρόσφορο έδαφος λύσεων με αυτά που προσφέρει. Επιμένουμε όμως (δυστυχώς) να επαναλαμβάνουμε την Ιστορία, ενώ ξέρουμε την έκβασή της, αντί, αφού επιθυμούμε αλλαγές, να κοιτάμε μπροστά και να εφευρίσκουμε νέα βήματα.
 
Last edited:
Δεν έχω αναπνεύσει πάλι με τέτοια ανακούφιση. Παρότι κυκλοφορώ ελεύθερα και άνετα με την σχέση μου, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν βρίσκομαι σε μια σχετική εγρήγορση κάθε φορά που κάποιος θα μας κοιτάξει παρατεταμένα, ή θα σταθεί λίγο αν είμαστε αγκαλιά ή φιλιόμαστε. Και όλη αυτή η προκατάληψη είχε καλλιεργηθεί και από το δηλητήριο που ξερνούσε η ΧΑ βρίσκοντας γόνιμο έδαφος σε σάπια μυαλά που ένιωθαν να απειλείται κάποια τάξη πραγμάτων.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Μέσα στα πολλά μικρά παράλογα που παρέλασαν ήταν κι ο Μποδάνος, ο οποίος μας πλάσαρε τον στυγνό απάνθρωπο φονιά Ρουπακιά ως θύμα και την μαρτυρική φιγούρα, την μάνα του δολοφονημένου παιδιού, της οποίας την ζωή αλλάξαν οι τραμπούκοι για πάντα, ως "λυτή", ως θύτη.

Να θυμηθούμε το μεγαλείο:

Αν κάποιος μου έλεγε πως υπήρχε σχετική γραμμή στον ΣΚΑΪ, θα το πίστευα. Πώς να χωρέσουν αλλιώς τέτοια σχόλια;
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Αυτο που δεν μπορω να καταλαβω ειναι το πως επι δεκαετιες ειχε εγκληματικη δραστηριοτητα, με υπογραφη, και πως το κρατος δεν τους αγγιξε ποτε. Και μαλιστα απο τοτε που μπηκαν στη βουλη ειχαν αποθρασυνθει και η αστυνομια απο ενα σημειο και περα (απο οσο εχω ακουσει απο δημοσιογραφους) δεν ηθελε να μπλεξει

Ειναι τραγικο που το κρατος εδειξε αντανακλαστικα μονο οταν "θυσιαστηκε" ενας ανθρωπος.
 
ΜΑ, νομίζω, αυτο δε μπορουσαν να "δεσουν" αρχικά ή εκαναν λάθη στον τρόπο που το επιχείρησαν: οτι, πράγματι, ειναι εγκληματική οργάνωση (νομικά). Επρεπε να αποδειξουν οτι ήταν τέτοια η δομή της (βάση, κεντρο εντολών, "καπεταναίοι") και έτοιμη να τελέσει κακουργηματικές πράξεις, ανεξαρτήτως αν της τέλεσε ή αν της τελούσε τελικα. (Συγγνωμη απο το δικηγορικο σωμα για την μπακαλοδιατύπωσή μου)
 
φυλακίσθηκε σήμερα ο Γιάννης Λαγός της Χρυσής Αύγης και μένει να συλληφθεί ο Χρήστος Παππάς
και ξεμπερδεύουμε με δαύτους.

άντε σιγά σιγά να παίρνουν σειρά και οι επόμενοι


 
Καλό είναι αυτό, είναι μία αρχή, αλλά το πρόβλημα θα λυθεί @Νιικος όταν ο καθένας πολεμήσει το Φασίστα που κρύβει μέσα του - στο πως φέρεται στους γύρω του (αρχής γενομένης από την ίδια του την οικογένεια και το φιλικό του περιβάλλον τους γείτονες, το συνάνθρωπό του), πόσο σέβεται τον άλλον, τον διαφορετικό, ή εκείνον με την αντίθετη άποψη.
Προς το παρόν βλέπω ότι ο καθένας είναι έτοιμος να κατασπαράξει τον άλλον και ότι πολύς κόσμος είναι τελείως απασφαλισμένος. Όσο συμβαίνει αυτό, θα φταίνε "οι ξένοι", οι "αριστεροί" ή οι "δεξιοί", αυτοί που δεν είναι Έλληνες, αυτοί που δεν είναι με μας αλλά με τους άλλους.
Διότι εάν δεν συμβούν αυτά, μετά τη Χρυσή Αυγή θα έρθουν τα Χρυσά Αυγά, ή η Ασημένια Νύχτα.
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ίσως μοιάζει άκαιρο, αλλά για εμένα το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής και των νεοναζί, εδώ στο λίκνο της Δημοκρατίας, υπήρξε και συνεχίζει να είναι κάτι το συγκλονιστικό.

Πέρσι, σε κάποια εκπομπή ο Πέτρος Γαϊτάνος ζήτησε συγνώμη για την παλιότερη δημόσια υποστήριξή του στην Χρυσή Αυγή. Είπε συγκεκριμένα:

«Κάποτε πριν από αρκετά χρόνια με ρώτησαν σε μία συνέντευξη ποια είναι η γνώμη μου για την Χρυσή Αυγή και έχω την ανάγκη να κάνω μια διόρθωση σε αυτό. Ήμασταν σε μια περίεργη κατάσταση κρίσης, βλέπαμε ότι αυτοί οι άνθρωποι βοηθούσαν κάποιους γέροντες, κάποιους ανθρώπους που είχαν προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας.

Εγώ έκανα ένα λάθος, όμως, σε αυτό και γι’ αυτό το λάθος θέλω να ζητήσω ένα συγγνώμη. Ακούγοντας τώρα αυτά που είπα τότε, δεν μου ταιριάζει ο Πέτρος αυτός και το θεωρώ περίεργο πώς ο Πέτρος είπε αυτά. Δεν θα τα έλεγα αυτά γιατί και δεν ανήκω σε μια τέτοια νοοτροπία, αλλά και γιατί είπα έναν λογισμό ο οποίος όμως έβγαζε μια εντύπωση ότι εγώ στηρίζω αυτούς τους ανθρώπους».


Να θυμηθούμε τί είχε δηλώσει τότε που η Χρυσή Αυγή θέριευε κι όλοι κοιτούσαμε σαστισμένη τον φασισμό, τον λαϊκισμό, τους ναζί, να έρχονται στα πράγματα με τον ολόιδιο τρόπο που θέριεψαν οι ναζί του Χίτλερ την δεκαετία του '30, στην Γερμανία:


«Θεωρώ ότι η Χρυσή Αυγή εν μέρει καλά πράττει! Μ' αρέσει αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή, όμως δεν μ' αρέσει να γίνεται από μόνο του. Πρέπει κάποια στιγμή να ανασκουμπωθούν και να το κάνουν οι πολιτικοί. Προτιμώ η Χρυσή Αυγή να ξεφύγει λίγο παρά να λούζομαι τη χαζοευγένεια των ΜΜΕ και των πολιτικών, οι οποίοι μας έχουν καταστρέψει. Προτιμώ μια Χρυσή Αυγή που θα είναι τσαμπουκάδες. Μ' αρέσει ο τσαμπουκάς της!Θέλουμε όλα να είναι μέσα στην ευγένεια... Και γιατί η Χρυσή Αυγή είναι τόσο επιθετική; Γιατί η Χρυσή Αυγή αποκαθιστά την αστυνομία; Ξέρετε πόσες φορές παρακολουθώντας τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ήθελα να κάνω αυτό που κάνει η Χρυσή Αυγή; Ξέρετε πόσες φορές κυκλοφορώ στους δρόμους και βλέπω να πωλούνται παράνομα τα cd μας και μου έρχεται να πιάσω αυτούς τους μαύρους και να πάρω όλα τα cd και να τα σπάσω στο κεφάλι τους; Και να βλέπω απέναντι τους αστυνομικούς να τους κοιτάζουν; Τι πρέπει να κάνουμε να λέμε με ευγένεια σας παρακαλούμε πάρτε τους μαύρους με τα cd; Όχι, καλά κάνουν!».


Οι συγνώμες σε τρίτο χρόνο έχουν μηδενική αξία. Αυτό που έχει αξία είναι πού στεκόμαστε όλοι την στιγμή που αυτό μετράει.

Η Χρυσή Αυγή φούσκωσε, μέσα σε όλα, κι από τέτοιες δηλώσεις, όπως και από τον χώρο, τηλεοπτικό και άλλο, που έλαβε από κανάλια και δημοσιογράφους της κακιάς ώρας. Θυμάται κανείς π.χ. αυτήν την απέραντη συνέντευξη του Μιχαλολιάκου από τον Μποδάνο;


Αυτό που συνέβη, αξίζει να μένει μέσα στο μυαλό, γιατί η Δημοκρατία νίκησε αυτήν την φορά, αλλά παραφυάδες απέμειναν γύρω πολλές, ακόμη.
 
@Φαροφύλακας η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα τυχαίο και παροδικό φαινόμενο. Ο Γαϊτάνος δεν είναι ένα μεμονωμένο και ατυχές συβμάν που την υποστήριξε. Ο Έλληνας (ή μια μεγάλη μερίδα των Ελλήνων τουλάχιστον) είναι βαθύτατα φασίστας σε μεγάλο βαθμό, ακόμα και αν το παίζει δημοκράτης ή αριστερός ή αναρχικός ή δεν ξέρω τι.
Φτάνει να δεις πως αντιμετωπίζει οποιονδήποτε έχει διαφορετική άποψη, διαφορετική θέση, διαφορετική πολιτική τοποθέτηση, διαφορετικά γούστα, διαφορετική ισχύ, διαφορετικό φύλο, διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό κλπ κλπ. Φτάνει να δεις πως συμπεριφέρεται, στη γυναίκα του, στο παιδί του, στο γείτονα, στο συνάδελφο, στο δρόμο που κινείται. Σε μεγάλο βαθμό είναι ένας φασιστάκος μασκαρεμένος σε ρόλο που τον βολεύει (που του αρέσει, να το παίζει όλα τα καλά, όλα τα politically correct, όλα τα αποδεκτά όσο δεν θίγεται το συμφέρον του).
Οπότε, δεν θα πω πολύ δύσκολα, θα πω ποτέ δεν θα σταματήσουν να υπάρχουν παραφυάδες και η "κουτσο-βλάχικη δημοκρατία" απλά θα την κουτσοβολεύει και θα παριστάνει ότι νικά (διότι έχει πολλές παθογένειες - φτάνει να δεις πως συμπεριφέρεται το κράτος στον πολίτη).
 
@Φαροφύλακας, κι εγώ κάπως ξαφνιάστηκα με την άνοδο της Χρυσής Αυγής παρόλο που ο ρατσισμός στην Ελλάδα ανέκαθεν υπήρχε, αν και περισσότερο σε πιο χαβαλίστικο βαθμό του τύπου "είχατε τηλεόραση στη χώρα σου;" κι άλλα τέτοια. Όμως το μένος και το μίσος που βγήκε ξαφνικά από τόση μεγάλη μερίδα ανθρώπων ήταν σοκαριστικά για μένα. Αλλά όπως έχει δείξει η ιστορία δυστυχώς , σε καιρούς κρίσης πάντα πρέπει να βρεθεί ένας αποδιοπομπαίος τράγος στον οποίο να ριχτεί το φταίξιμο- στη Γερμανία του Χίτλερ ήταν οι Εβραίοι, στην Ελλάδα αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, οι ξένοι γενικώς. Αυτό δεν δικαιολογεί τον ρατσισμό αλλά δυστυχώς ισχύει, όταν υπάρχει ένδεια βγαίνουν τα πιο σκοτεινά αισθήματα στην επιφάνεια.

@ΚρίτωνΓ Οι παθογένειες που εύστοχα ανέδειξες δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο αλλά βαλκανικό θα έλεγα. Όπως έχω πει και παλιότερα εδώ σε άλλη συζήτηση, εδώ στα Βαλκάνια είμαστε οι πιο κομπλεξικοί λαοί που πάντα οι άλλοι μας φταίνε, μας ζηλεύουν ή προσπαθούν να μας επιβάλουν τη δική του νοοτροπία
Βάλε και το έντονο θρησκευτικό στοιχείο που υπάρχει στη κουλτούρα μας, ε, δεν θέλει και πολύ είμαστε οπισθοδρομικοί.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Να θυμησω παντως οτι η ΧΑ ανεβηκε οχι λογω της ιδεολογθας της αλλα λογω της κρισης των μνημονιων. Ο κοσμος την ψηφισε για να ριξει το προηγουμενο πολιτικο συστημα.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Είναι πολυδιάστατο το θέμα που ανοίγεις @Αντέρωτας και σηκώνει αρκετή ανάλυση που δεν μπορώ να την κάνω. Θα σχολιάσω μόνο ότι και ο Χίτλερ σε περίοδο οικονομικής ύφεσης ψηφίστηκε. Νομίζω είναι θέμα ενστίκτων, το που θα στραφούμε σε μια δύσκολη περίοδο της ζωής μας.

Μια ωραία ταινία που πραγματεύεται την γέννηση της βίας είναι "Η Λευκή Κορδέλα" του Χάνεκε. Δείχνει την ζωή ενός χωριού στην Γερμανία λίγο πριν τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο και έχουμε την ευκαιρία μέσα από διάφορα περιστατικά που διαδραματίζονται, να παρακολουθήσουμε τους χαρακτήρες των κατοίκων.
 
Δυστυχώς περνάμε φάση παρακμής και κρίσης αξιών σαν χώρα
που ν αρχίσεις και που να τελειώσεις?

είδαμε να χρειάζεται η συνδρομή της αστυνομίας για τη δημιουργία βιβλιοθήκης στο Α.Π.Θ. στον χώρο του οποίου μόλις χθες έγινε συμπλοκή συμμοριών με πυροβολισμούς

είδαμε κατά συρροήν δολοφόνο να δημοσιεύει άρθρο για την εξωτερική πολιτική της χώρας μόλις σήμερα

συνεχώς ακούμε για εγκληματίες που έχουν καταδικαστεί πολλές φορές στο παρελθόν και κυκλοφορούν ελεύθεροι (πιο πρόσφατο περιστατικό η συμπλοκή στα Πατήσια πριν μερικές μέρες)

πέρυσι λιντσάραν έναν τυχαίο αστυφύλακα

φτιάχτηκε
χωρίς να υπάρχουν

τις προάλλες

στους δρόμους συνεχώς βλέπω συνθήματα αναρχικών που παρακινούν σε βαρβαρότητες : κάψτε/σφάξτε/κρεμάλα κτλ

το περιστατικό στη Marfin

και πολλά άλλα που αντιμετωπίζονται απ την κοινή γνώμη σαν κανονικότητα.

Και το ότι έχουμε κομμουνιστικο κομμα στη βουλή δείχνει ότι δε εκτιμάμε την ελευθερία και την Δημοκρατία σαν λαός
για παράδειγμα βλέπουμε εδώ τη λιανα να λέει αυτά που λέει


και τριγύρω γελάκια
συνέπειες μηδέν από πουθενά
που είναι ο πολιτικός κόσμος να καταδικάσει την βία και να ζητήσει την απομάκρυνσή της?!
ποιοι δημοσιογράφοι ανέδειξαν το γεγονός?
τι κυρώσεις είχε αυτή και το κόμμα της?

σα να μην έγινε.


Εν κατακλείδι η κοινωνική παρακμή είναι επόμενο να έχει αυτά τα αποτελέσματα.
 
Κάτσε για να καταλάβω! Το ότι έχουμε ΚΚΕ στη βουλή ή επειδή κάποιοι έκαψαν τη Μαρφίν και τα συνθήματα στους δρόμους, δημιουργούν ή δικαιολογούν την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής ως επακόλουθο.
Sounds reasonable που λένε στο χωριό μου (και μετά ίσως έρχονται κάτι τύποι με λευκές ποδιές και σε μαζεύουν;)
Α ρε @Έλλη Μ , ακούς που έχεις δίκιο που ζητάς συγκεκριμένα emoticons στις αντιδράσεις της ΛτΒ!
 
Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Κάτσε για να καταλάβω! Το ότι έχουμε ΚΚΕ στη βουλή ή επειδή κάποιοι έκαψαν τη Μαρφίν και τα συνθήματα στους δρόμους, δημιουργούν ή δικαιολογούν την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής ως επακόλουθο.
Από ότι φαίνεται φαινόμενα σαν της Χρυσής Αυγής πάντα υπήρχαν, μασκαρεμένα με άλλα προσωπεία διαχρονικά μέσα στα χρόνια, και δυστυχώς θα συνεχίσουν να υφίστανται για αρκετό καιρό ακόμα.
 
Top