Από πού το παρωνύμιό σου;

Οινος. Από αρχαιοτάτων χρόνων παράγεται όπου το κλίμα το επιτρέπει.
Μαζί με το ελαιόλαδο και τον σίτο αποτέλεσαν τη βάση της διατροφής του ανθρώπου από την αρχαιότητα.
Η αλήθεια είναι ότι άργησα να τον εκτιμήσω καθώς το νεαρό της ηλικίας απαιτούσε πιο δυνατά ποτά.
Ήρθε όμως ο καιρός και καθώς ωρίμασα, κατάλαβα και την αξία του.Πινεται όλες τις εποχές και αν ξέρεις να το καταναλώνεις τα άλλα ποτά σου φαίνονται δηλητήρια.
Διάβασα ,ασχολήθηκα με ποικιλίες, θερμοκρασία που καταναλώνεται κλπ.
Τα τελευταία χρόνια με συντροφεύει κατά τις νυχτερινές μουσικές ακροάσεις μου.
Στην ανάγνωση ενός βιβλίου αλλά η μεγαλύτερη απόλαυση είναι όταν ...τον μοιράζομαι! Όταν κερνάω λοιπόν την παρέα και συζητάμε για αυτό, σε συνδυασμό με το καλό φαγητό τότε καταλαβαίνω την αξία του.
Για αυτό και το όνομα μου.
 
@Αντέρωτας μόνο εγώ καταλαβαίνω πόσο τρολ είναι το παρωνύμιό σου.
Ξέρω πολύ καλά ότι την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είσαι από αυτούς που γιορτάζουν και κυκλοφορείς σαν αμερικανάκι με μπλουζάκια ''celebration of love'' και έτσι.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Κάτι αντίστοιχο νομίζω πως έγινε και με το άλογο του Λούκυ Λουκ που αρχικά ήταν γένους θηλυκού "η Ντόλη" και τελικώς σε κάποιο τεύχος φάνηκε πως ερωτοτροπούσε με μια θηλυκή, κι έγινε "ο Ντόλης" :)))))

(καλά δεν τα θυμάμαι; )
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
(Τωρα θα γκρεμισω το παιδικο συμπαν μιας ολοκληρης γενιας ελληνων αναγνωστων κομικξς)

Βασικα παντα αρσενικο ητανε, ονοματι jolly jumper αλλα για καποιο λογο που μονο οι πιωμενοι ελληνες μεταφραστες κομικς του 60-70 ξερουν, προτιμησαν να του αλλαξουν φυλο. Και επειδη η συγκεκριμενη ιστορια που λες δεν καθοταν(τη θυμαμαι κι εγω), τον ξαναεκαναν αρσενικο τυπου alternate reality επεισοδιο
 
Last edited:

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Να προσθέσω στα παράξενα του Λούκυ Λουκ πως μου πήρε λίγο, παιδί, να προσέξω πως το όνομά του σημαίνει Τυχερός Λουκάς (Lucky Luke) και πως στα αγγλικά, βέβαια, προφέρεται Λάκη Λουκ.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Κι εγω 'προσφατα' το συνειδητοποιησα. Καθως και οτι μονο 2 ιστορικοι Γαλατες ειχαν ονομα που τελειωνει σε -(ρ)ιξ (ουτε καν -τιξ, -φιξ, -λιξ κλπ)
 
Λοιπόν, εγώ λέω, εσείς οι δυο να σταματήσετε να μιλάτε. Αντε γιατί αρχίσατε το ένα παλιό κόμικ μετά το άλλο και μας καταστρέφετε τα πάντα. Άκου εκεί αρσενικό η Ντόλη η κοριτσάρα. Και Λάκη. Άκου εκεί Λάκη, από το Βασιλάκη (Καΐλα). :όχιόχι::όχισουλέω:
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Όχι Λάκης. Λουκάς. Τυχερός Λουκάς. Θες δεν θες, ο Λούκη Λουκ είναι Λουκάς. Κι αυτός με το αρσενικό του άλογο κάνουνε βόλτες στην Άγρια Δύση.
¯\_(ツ)_/¯
 
Όχι Λάκης. Λουκάς. Τυχερός Λουκάς. Θες δεν θες, ο Λούκη Λουκ είναι Λουκάς. Κι αυτός με το αρσενικό του άλογο κάνουνε βόλτες στην Άγρια Δύση.
¯\_(ツ)_/¯
Χαχα, για το lucky Λουκα λέω. Λάκη Λουκα. :όχιόχι:
Εντωμεταξυ είσαι σε φάση, deal with it. :ρ
@Αντέρωτας εχε χάρη που αυτό το ήξερα. :θρρρ:
 
Το δικό μου(Βιβλιολάγνος) προέκυψε την περίοδο που πρωτοξεκίνησα να διαβάζω βιβλία και είχα πάρα πολύ ενθουσιασμό και πόρωση με το καινούργιο χόμπι. Κατά την διάρκεια αυτή της περιόδου, ανακάλυψα και την Λέσχη και αποφάσισα να γίνω μέλος. Ε, λόγω του υπερβολικού ενθουσιασμού, μου ήρθε η έμπνευση για το συγκεκριμένο παρωνύμιο.
 
Το δικό μου είναι το όνομα Αλουκαρδ- Alucard είναι σε μεταγενεστερες ιστορίες με τον κόμη Δράκουλα,ο γιος του κόμη που τα έβαλε μαζί του γτ ήθελε να καταστρέψει την ανθρωπότητα όταν άνθρωποι σκότωσαν τη γυναίκα του που ήταν θνητή γτ τη θεώρησαν μάγισσα, αλλα ο Alucard διαφωνούσε σε αυτό ... Ειναι αναγραμματισμος του ονόματος του πατέρα του αντίστροφα... 😊
 
Top