Μια βιβλιοθήκη της "Λέσχης του Βιβλίου";

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Εχεις δίκιο, θα σας απαντήσω μέσα στην βδομάδα.
 
Και εγώ θα ήθελα να πάρω μέρος στη βιβλιοθήκη. Αν και αγαπώ τα βιβλία μου (βιβλιολάτρης) και δεν θα είμαι πολύ εύκολος στο να τα δώσω, αλλά σίγουρα κάτι θα βρεθεί
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Ας ξεκινήσουμε σιγά σιγά την βιβλιοθήκη της Λέσχης του βιβλίου και να δούμε πως θα πάει το εγχείρημά μας.

Θα ανοιχτεί ένα νήμα, στο οποίο στην αρχική ανάρτηση θα μπουν όσα βιβλία δηλωθούν από τα μέλη και θα ανανεώνεται (από διαχειριστή) κάθε φορά που θα υπάρχουν νέες προσθήκες. Στην δεύτερη ανάρτηση θα συμπληρώνεται και θα ανανεώνεται (από διαχειριστή πάλι) οι δανεισμοί που τρέχουν εκείνη την στιγμή. Τα βιβλία θα τα έχουν οι φυσικοί τους κάτοχοι και αυτοί θα τα αποστέλλουν όταν είναι να δανειστούν.

Όσοι θέλουν να δανειστούν θα το ζητούν στο νήμα και μετά από συζήτηση με το μέλος που έχει το βιβλίο (συζήτηση που θα συνεχίζεται στο νήμα ή με πμ) και όταν ολοκληρωθεί και συντονιστεί η παραλαβή, το μέλος που έχει το βιβλίο θα ζητά στο νήμα από διαχειριστή να σημειώσει το βιβλίο ως δανειζόμενο (θα υπάρχει μια φόρμα στην 2η ανάρτηση που θα βλέπεται τι στοιχεία πρέπει να γράψετε).
Με αυτό τον τρόπο θα βλέπουμε ποια βιβλία θα μπορούμε να δανειστούμε. Ο συντονισμός της λειτουργίας θα γίνεται από όλα τα μέλη. Δηλαδή όσοι έχουν δανείσει βιβλία στην λέσχη και όσοι έχουν δανειστεί βιβλία υποχρεούνται να παρακολουθούν το παρόν νήμα και να συντονίζουν μεταξύ τους την παραλαβή και την επιστροφή του εκάστοτε βιβλίου. Ο διαχειριστής μόνο θα ενημερώνει το νήμα όποτε του πουν και θα βοηθάει σε ότι επιπλέον μπορεί να του ζητηθεί.

Προτείνω όσοι θέλουν να δανειστούν βιβλίο, να έχουν δανείσει τουλάχιστον ένα βιβλίο στην βιβλιοθήκη. Επίσης, όπου θα υπάρχει κόστος αποστολής θα το επωμίζεται αυτός που θα δανειστεί το βιβλίο.

Μέσα στις επόμενες δέκα μέρες μπορείτε να γράψετε εδώ ποια βιβλία δανείζεται με τις εξής πληροφορίες: τίτλος, συγγραφέας, μεταφραστής, εκδόσεις, χρονολογία παρούσας έκδοσης.

Στην πρώτη σελίδα του βιβλίων που θα δανείσουμε στην λέσχη θα αναγράψουμε το παρωνύμιο μας και πότε το δανείσαμε στην λέσχη, πχ "Πεταλούδα, 05/2022 δανείστηκε στην Λέσχη του Βιβλίου".

Είναι ένα νέο εγχείρημα που τώρα το χτίζουμε και θα συμβάλλουμε όλοι για την υλοποίησή του, οπότε για ότι έχει αναφερθεί στην παρούσα ανάρτηση αν θέλετε να προτείνετε κάτι άλλο ή αν έχετε γενικότερα κάποια άλλη ιδέα ή σκέψη θα το αναφέρεται για να το συζητάμε.

Καλή μας αρχή!
 
  • Σάβανο, Τζων Μπάνβιλ (μτφρ. Τόνια Κοβαλένκο, εκδόσεις Καστανιώτη, 2007)
  • Αμνησία, Στιβ Γουάτσον (μτφρ. Γιώργος Μπαρουξής, εκδόσεις Ψυχογιός, 2011)
Καλή αρχή!
 
Έντγκαρ Άλαν Πόε, Η αφήγηση του Άρθουρ Γκόρντον Πυμ, εκδόσεις γράμματα 1986 (μετάφραση Ελένη Αθανασοπούλου)
Ανθολογία, Ανθολόγηση-Επιμέλεια: Δημήτρης Παπακώστας, Άνθρωποι και Ζώα στην Ελληνική Πεζογραφία, εκδόσεις Ωκεανίδα, 1994 (περιέχονται διηγήματα των: Μπάμπη Άννινο, Αριστοτέλη Βαλαωρίτη, Ηλία Βενέζη, Γιάννη Βλαχογιάννη, Ε.Χ. Γονατά, Στέφανου Γράνιτσα, Γιώργου Δενδρινού, Σωτήρη Δημητρίου, Γεώργιου Δροσίνη, Αργύρη Εφταλιώτη, Ζυράννας Ζατέλη, Λιλής Ζωγράφου, Νίκου Καββαδία, Γαλάτειας Καζαντζάκη, Ιάκωβου Καμπανέλλη, Ανδρέα Καρκαβίτσα, Ιωάννη Κονδυλάκη, Νικόλαου Κονεμένου, Ανδρέα Λασκαράτου, Εμμανουήλ Λυκούδη, Χριστόφορου Μηλιώνη, Μιχαήλ Μητσάκη, Στράτη Μυριβήλη, Τίμου Μωραϊτίνη, Λιλίκας Νάκου, Δημήτρη Νόλλα, Γρηγόριου Ξενόπουλου, Πάνου Β. Ξένου, Κωστή Παλαμά, Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, Ζαχαρία Παπαντωνίου, Αριστομένη Προβελέγγιου, Εμμανουήλ Ροΐδη, Γιώργου Σκαμπαρδώνη, Τίμου Σταθόπουλου, Μάριου Χάκκα, Δημήτρη Χατζή και Χρήστου Χρηστοβασίλη).

ΥΓ: Το πρώτο του Πόε έχει σφραγίδα ιδιοκτησίας μέσα από τον πατέρα μου, ενώ η ανθολογία έχει αφιέρωση. Αν πειράζει πείτε μου να βάλω κάτι άλλο
 
Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Έχω ξεκινήσει μια ανακατανομή στην βιβλιοθήκη μου, για την ώρα προσθέτω αυτά τα δύο για την εδώ βιβλιοθήκη:

  • Μπρούνο Σουλτς - Άπαντα τα πεζά
  • Σωλ Μπέλοου - Χέρτσογκ
 
Θα πρότεινα η μορφή να είναι ανταλλαγής βιβλίων και όχι δανειστική,για παράδειγμα ένα απο τα αρνητικά αυτής της μορφής θα είναι πως κάποιος που είναι σε απομακρυσμένο μέρος και θέλει να δανειστεί θα πρέπει να πληρώσει τα έξοδα αποστολής για να το παραλάβει και να το επιστρέψει μετά στο κάτοχο οπότε το κόστος θα είναι μεγάλο για ένα δανεισμό βιβλίου θα ήταν προτιμότερο να το αγοράσει... :φιρουλί:
 
Last edited:

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Έχεις δίκιο όσον αφορά τα μέλη που μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, έχει αναφερθεί από την αρχή του νήματος ως ένα από τα βασικά θέματα του εγχειρήματος. Το νήμα ανοίχτηκε με την προοπτική του δανεισμού, μπορεί να αλλάξει όμως χαρακτήρα αν το αποφασίσουν τα μέλη, εξάλλου η συζήτηση είναι πολύ καιρό και ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. :)

Η δική μου συμμετοχή δεν έχει ολοκληρωθεί με τα βιβλία, τα παραπάνω που έγραψα αφορούν τον σκοπό του δανεισμού.
 
Top