Ποιo βιβλίο αγόρασες σήμερα;

Θέλοντας ένα απαισιόδοξο και σκοτεινό ανάγνωσμα αυτή την περίοδο, πήρα το Ημερολόγιο ενός Δαίμονα, του Κλάιβ Μπάρκερ, που το είδα τυχαία μπροστά μου σε καλή τιμή.
 
@Χανκ, δυστυχώς βλέπω κι εγω οτι δεν ειναι με το μερος μου. Ενώ φαινεται ενδιαφέρον, το κωμικό στοιχείο προσπαθεί να συνέχεια να σκάσει μύτη και μου χτυπάνε καμπανάκια.
Και να φανταστεις, προκειμένου να το ξεκινήσω άμεσα, έβαλα στην άκρη τον 6ο τομο του Μαύρου Πύργου, που καιγομαι να μάθω την συνέχεια και θέλω να το τελειωνω σύντομα για να δω και την (μάλλον αποτυχία μεγατόνων) ταινία.
 
Μετά απο προτροπή φίλου αγόρασα το "Ζόμπι" της Τζόυς Κάρολ Όουτς,
φεύγοντας έπεσε το μάτι μου στις προσφορές και πήρα το "Πίσω απο τους καταρράκτες" της ιδίας...
 
Αγορά τριών βιβλίων την περασμένη Πέμπτη, Ραλφ Ρότμαν - Πεθαίνοντας την Άνοιξη, Όλγκα Τόκαρτσουκ - Το αρχέγονο και άλλοι καιροί, Η αντιδραστική ρητορική - Άλμπερτ Χίρσμαν.
 
"Στοουνερ" Τζον Γουιλιαμς. Ενα αγνωστο σε μενα βιβλιο, που αν δεν διαβαζα τα καλυτερα μεσα απο αυτη την λεσχη, δυσκολα θα επελεγα..
 
"Ανάδυση" της Μάργκαρετ Άτγουντ κάπου διάβασε στο φόρουμ για την ιστορία κα μου φάνηε πολύ καλό! Θεωρώ δεδομένο ότι με την νέα έκδοση της "ιστορίας της πορφυρής δούλης" πολλόι θα ψάξουν κι άλλα βιβλία της, οπότε ότι προλάβουμε...
 
Το τριαντάφυλλακι της Ντονελι και το νήμα της Χισλοπ αυτά τα δύο αυτήν την βδομάδα ελπίζω να είναι σε ρομαντικό στυλ.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Δεν αγορασα, βρηκα ενα ενδιαφερον βιβλιο που λεγεται "Ο δρομος προς την Αβυσσο" του πολιτικου αναλυτη Γιαννη Λουλη.

Αφορα την πορεια της Ελλαδας απο την κυβερνηση Ανδρεα Παπανδρεου με τις πολιτικες λαϊκισμου και κρατισμου που καθιερωσαν ενα μη βιωσιμο μοντελο, τις επομενες κυβερνησεις που λογω ατολμιας, πελατισμου και συντεχνιακων συφεροντων δεν εκαναν τιποτα να διορθωσουν την κατασταση, μεχρι την Κριση. Δυστυχως το βιβλιο ειναι γραμμμενο το 2011 και μεσα σε 6 χρονια εχουν γινει κοσμοϊστορικες αλλαγες, αλλα μιλαει για την (απο τοτε) επιδειξη λαικισμου και ανευθυνοτητας του τοτε ΣΥΡΙΖΑ.

Λεω να του ριξω μια ματια οταν ειμαι στα πολυ μαζοχιστικα μου
 
Ο Λούλης ήταν "σύμβουλος" υπουργών και πρωθυπουργών τουλάχιστον από 1990 κ.ε. Είναι αναπόσπαστο μέρος του συστήματος που καταγγέλλει. Απλά σαν το ποντίκι είδε το επερχόμενο ναυάγιο και προσπάθησε να πηδήσει έγκαιρα...
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Ναι το διαβασα στο βιογραφικο του. Επομενως οι καταγγελιες θα ειναι απο πρωτο χερι :)))
 
Σε φιλοζωικής μπαζααρ αγόρασαν το βιβλίο : αλλάξετε τα όλα σε 21 μέρες, 500 συμβουλές αισιοδοξίας της Ruth Fishel , είναι λέει γιατρός και ιδρύτρια θεραπευτικών κέντρων στις ΗΠΑ. Για να δούμε, το βιβλίο υπόσχεται ηρεμία και ειρήνη πάντως με έλεγχο του άγχους μέσα από θετικές σκέψεις.
 
Φαντάζομαι ότι για την πρώτη μέρα θα λέει "Σκεφτείτε σοβαρά και αντικειμενικά (όσο αυτό είναι δυνατόν) τι χρειάζεται αλλαγή στην ζωή σας, πώς μπορείτε να το αλλάξετε και κατά πόσον είστε διατεθειμένοι να το αλλάξετε. Επιπλέον βελτιώστε τον εαυτό σας αντί να περιμένετε από βιβλία τυφλοσούρτες αυτοβελτίωσης να σας βελτιώσουν"...
 
Μην το γελάς ή γυναίκα αυτή που το έγραψε είχε χρόνιο πρόβλημα στον αλκοολισμό και έγινε καλά λέει με τον διαλογισμό. Από τότε που ή μανούλα μου καλά να ναι έκανε τετραπλό μπαιμπας με 95 τοις εκατό απόφραξη στην καρδια άρχισα να έχω αρρυθμίες και άσχημες κρίσεις πανικού. Οπότε ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται. Ένα καλό που συνέβη όταν πήρα το βιβλίο τα κοριτσια που γνωρίζανε την περιπετεια που πέρασα μου κάνανε ένα δώρο υπέροχο!!! Ένα γατάκι πορσελάνινα μεγάλο. Ένα θαύμα λοιπόν μικρό συνέβη.
 
Οπότε ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται.
Εκει πονταρουν και αυτοι Αριαδνη, στον πνιγμένο. Ομως ο πνιγμενος αντι να πιαστει απο τα μαλλιά του καλυτερο ειναι να ζητησει βοηθεια να του πεταξουν κανα σωσίβιο. Ουσιαστικη βοήθεια. :)
 
Top