Προτάσεις για ταινίες

Σήμερα είδα το Inherit the wind του 1960. Της έδωσα απλόχερα το δεκαρακι μου και κατοχυρώθηκε στις μικρή λίστα αγαπημένων ταινιών. Αν και στέκεται επάξια απέναντι σε τεραστιες ταινίες, δεν γνώρισε την απήχηση που της αρμόζει όπως λ.χ των 12 ενόρκων.

η υπόθεση έχει ως εξής: ο καθηγητής Bertram Cates κατηγορείται από μια θρησκόληπτη κοινότητα επειδή διδάσκει τη θεωρία της εξέλιξης των ειδών.

όσοι δεν την έχετε δει...σπευσατε
 

Nobody! H ταινία δράσης. Τόσο απλή, τόσο αριστοτεχνικά φτιαγμένη, τόσο έξυπνη, χωρίς περιττές βλακείες που θα παραφούσκωναν το σενάριο και με τέτοια καταιγιστική και καλοσκηνοθετημένη δράση που νόμιζα πως γύρισα πίσω στο χρόνο. Δεν περίμενα τέτοια ταινία από το σημερινό Hollywood. Στα συν ότι δεν παίρνει και πολύ σοβαρά τον εαυτό της.

H υπόθεση έχει ως εξής. Πρώην εκτελεστής μυστικών υπηρεσιών ζει μια απλή ζωή με την οικογένειά του και τα προβλήματα που προκύπτουν από τη ρουτίνα, οι περισσότεροι τον θεωρούν χαμένο μέχρι που μια σειρά γεγονότων τον κάνουν να βάλει μπρος στη φονική μηχανή που κρύβει μέσα του τόσο καιρό.
 
Είδα πρόσφατα στο σινεμά το Shang Chi, πολύ καλό με ωραία χρήση των εφέ,χορογραφίες στις μάχες και αρκετό χιούμορ...
 
Nobody! H ταινία δράσης.
Τον αγαπώ αυτόν τον ηθοποιό. Από τότε που είδα το Breaking Bad και, ακόμα καλύτερα, το Better call Saul στο Netflix. Αν βάλουν κάποτε και το Nobody στο Netflix θα είναι τέλεια!
 
Πρώτη φορά τον είδα σε αυτή την ταινία -τις σειρές αυτές δεν τις έχω δει- και έπαθα πλάκα με το πόσο ωραία ενσαρκώνει τον ήρωα.

Αν και για να πω την αλήθεια, την ταινία την είδα γι' αυτόν τον τύπο αρχικά:
 
@Χρυσόστομος
Δεν θα σου πώ πολλά για να μην κάνω σπόιλερ αλλά θα σου πω το εξής που έχω παρατηρήσει. Όπου παίζει η Σάντρα Μπούλοκ είναι έγγυηση η ταινία. Της βάζω 5 αστέρια. Άντε να πω και κάτι παραπάνω... μου θύμισε ένα βιβλίο που διάβασα το καλοκαίρι το ξεκαθάρισμα του John Grisham διαφορετικές ιστορίες ίδιες περιπτώσεις. Είναι Αμερικανιά αλλά από αυτές που αγαπάς.
Πιστεύω θα σου αρέσει. Αναμένω εντυπώσεις.
 
Αυτές τις μέρες είδα αρκετές ταινίες. Θα τις μοιραστώ μαζί σας. Κάποιες από αυτές τις είδα σε ξένη πλατφόρμα οπότε δεν θα τα βρείτε στο Netflix Θα πρέπει να περιμένετε.

Benedetta


Ξεκίνησα να την βλέπω με πολύ καλή πρόθεση. Γαλλική ταινία με θρησκευτικό (υποτίθεται) περιεχόμενο με βάση την καθολική ταινία.
Η ταινία σε παραπλανεί στα πρώτα λεπτά καθώς πιστεύεις πως βλέπεις την ιστορία μιας χαρισματούχας κοπέλας που έχει επαφή με τον Θεό αντί αυτού είδα μια διαστοφή και ένα σοφτ πορνό... οκ μπορεί να σας ελκύσει... εμένα δεν μου άρεσε.

HOUSE OF GUCCI


Πολύ καλή ταινία της βάζω 5 αστέρια. Η δε ερμηνεία της Lady Gaga καταπληκτική... θα ήθελα να την δώ και σε άλλες ταινίες.


Cruella


Ωραία ταινία παιχνιδιάρικη. Μια παραλλαγή της Κρουέλας που πρωτογνωρίσαμε στα σκυλιά της Δαλματίας.
Της βάζω 4/5.
 
Και συνεχίζω...

The Last Duel


Ω ναι! Από τις ταινίες που μου αρέσουν πολύ με καλές ερμηνείες. Περίοδο αναγέννησης...
Της βάζω 5 αστέρια.

RED NOTICE

Αυτή θα την βρείτε στο Νετφλιξ.


Ταινία Δράσης και κωμωδίας. Περνάει ευχάριστα η ώρα. 4/5
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Προσωπικά, δεν μου άρεσε καθόλου. Το παράτησα πριν τα μισα.
 
Προσωπικά, δεν μου άρεσε καθόλου. Το παράτησα πριν τα μισα.
Ομοίως, απλά εγώ την τελείωσα!:))))
Ειλικρινά δεν κατάλαβα αυτό το κύμα ενθουσιασμού για τη συγκεκριμένη ταινία...
Ταινιάρα!
Νομίζω είμαι κάπου ανάμεσα. Περιμένοντας άλλη μία αμερικανιά, εξεπλάγην ευχάριστα από το γεγονός ότι έχει πολλά στοιχεία έξυπνης σάτιρας (είχα αρχίσει να πιστεύω ότι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είχαν κόψει δεσμούς με αυτό το είδος της τέχνης). Ωστόσο ταινιάρα δεν τη λες.
Το κύμα ενθουσιασμού όντως δεν το δικαιολογεί - νομίζω ότι είναι και λίγο αποτέλεσμα μάρκετινγκ.
 
Ταινιαρα σιγουρα δεν ειναι το Don't Look Up. Εμενα παντως μου αρεσε αρκετα. Παντως, φαινεται να κυριαρχει ενα -ανεξηγητο- hype σχεδον για καθε νεα σειρα/ταινια του Netflix. Ακους και διαβαζεις παντου διθυραμβους και κριτικες, που σε καμια περιπτωση δεν δικαιολογουνται.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Είδα μόλις το Bodas de Sangre του Κάρλος Σάουρα.

Τα γράφω εδώ: Bodas de Sangre (Ματωμένος Γάμος) (1981)

Ξαναρχίζω να γράφω και σε εκείνη την λέσχη. :ναι:



Ένιωσα πως καθάρισαν τα μάτια μου από τις αμερικάνικες ταινίες που είδα όσο κατάφερα, τελευταία.
 
Last edited:
Top