Βιβλιοπωλεία και όχι μόνο..

Βιβλιοπωλεία που συνδυάζουν δισκοπωλείο για αγορά μουσικής και καφετέρια υπάρχει στην Αθήνα;
Έμαθα ότι στην Ευρώπη υπάρχουν πολλά και ακμάζουν.
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Δεν γνωρίζω τι γίνεται έξω, αν τυχόν έχεις κάποια πληροφορία θα έχει ενδιαφέρον να την μάθουμε.

Στην Αθήνα υπάρχει μια αλυσίδα που λειτουργεί ως πολυχώρος όπως τον περιγράφεις. Είναι ωραίος να τον επισκεφτείς αν δεν έχεις πάει.
Όμως προσωπικά μου φαίνεται σαν ένα μεγάλο πολυκατάστημα, που θα πάω να κάνω αγορές μου αν έχει κάτι που με ενδιαφέρει, όμως συνήθως πηγαίνω σε πιο μικρά μαγαζιά, που έχει πολλά και ποικίλα η Αθήνα όσον αφορά το βιβλίο και τη μουσική.
 
Ειδα μια εκπομπή για το Βουκουρέστι και εκεί έδειξε το εν λόγω βιβλιοπωλείο και έτσι το σκέφτηκα.
Εσύ σε ποιο αναφέρεσαι;
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Σε αυτό το νήμα (αν και παλιό, δεν ισχύουν όλα τα βιβλιοπωλεία της αρχικής ανάρτησης) είναι το πρώτο της Αθήνας, αυτό που αναφέρομαι.

Από εκεί και πέρα κάθε πόλη κινείται σύμφωνα με τις ανάγκες της και στο Βουκουρέστι θα καλύφθηκαν με τον τρόπο που είδες στην εκπομπή.
Ως τουρίστας, όταν τύχει, θα προτιμήσω να μπω σε μικρά βιβλιοπωλεία. Το παρακάτω βιβλιαράκι το πήρα καθαρά για αναμνηστικό, αφού δεν γνωρίζω την γλώσσα, από την Βουδαπέστη, μάλλον γιατί μου είχε κάνει εντύπωση η γραφή τους.





Πλέον πολλά βιβλιοπωλεία φιλοξενούν στους χώρους τους διάφορες εκδηλώσεις με συγγραφείς κτλ και αυτό το κομμάτι έχει το ενδιαφέρον του, είτε πρόκειται για απλά βιβλιοπωλεία, είτε για πολυχώρους. Πριν χρόνια ένα από αυτά είχε φιλοξενήσει την Πάττι Σμιθ για υπογραφή ενός βιβλίου της και επειδή την επόμενη είχε συναυλία, έτυχε να πάω συνδυαστικά κι εκεί - πρέπει να είναι και το μοναδικό υπογεγραμμένο βιβλίο που έχω.

Επίσης, όσον αφορά τον καφέ, στην Αθήνα, πιστεύω και σε άλλες πόλεις πλέον, λειτουργούν χώροι βιβλιοπωλείου και καφέ μαζί, παράδειγμα, δες εδώ και εδώ.
 
Top