Η ζωή (μας) την εποχή του Κορωνοϊού

Πωλίνα θα συμφωνήσω ότι δεν υπάρχει κοινή πορεία. Κατά τη γνώμη μου μεγάλη ευθύνη έχουν οι δημοσιογράφοι οι οποίοι έχουν πάρει πακτωλό χρημάτων για τη καμπάνια.Μιλανε όλοι για όλα και ασκούν τόση πίεση για να περάσουμε στη "ψηφιοποίηση των πάντων" και ότι 'η ζωή μας δεν θα είναι ποτέ ίδια" κλπ που τελικά δίνουν χώρο σε κάθε συνωμοσίολογο να πει τα δικά του και να έχουν αποδοχή.
Είδα ένα σύνθημα σε ένα τοίχο που με έβαλε σε σκέψεις
Ο μόνος τρόπος να μην αρρωστήσεις ΞΑΦΝΙΚΆ είναι να είσαι άρρωστος ΜΟΝΙΜΑ
 
Επισης ένα από τα θετικά της χρήσης της μάσκας είναι ότι τουλάχιστον προσωρινά θα εξαφανιστεί το duckface από τις πανταχού φωτογραφιες στα σοσιαλ. Δυστυχώς θα βλέπουμε ακόμα το σήμα της νίκης αλά Τσόρτσιλ, δεν ξέρω ποια πανδημία μπορεί να μας βοηθήσει μ'αυτο. Π
 
Εκεί που κοιτούσα στο τουιτερ δημοσιευσεις των υποστηρικτών του Τραμπ (πίστευα πως πλέον δεν υπάρχουν—χα χα, κι ομως), και κόντευε να με πνίξει η απογοήτευση για την ανθρωπότητα, πέφτω πάνω σε δημοσίευση του Κινγκ: He knew. He lied. 190,000 people died.
Word! Πες τα, αλλά δεν βλέπω να αλλάζει κάτι.
 
Παλαμοκρότημα στον τύπο που αντί για μάσκα, έβαλε χαρτομάντηλο στη ράχη της μύτης, το στερέωσε με γυαλιά ηλίου και περπατούσε μέσα στο κατάστημα καμαρωτά και με στυλ "Δεν καταλαβαίνω την έκπληξή σας/Βλέπετε κάτι περίεργο;" Στραβομουτσούνιασα με απορία στην αρχή, αλλά ήταν τόσο αφοπλιστικός ο αέρας του, αν δεν είχαμε πανδημία, θα του εσφιγγα το χέρι και θα του έλεγα, μπράβο, η λέιντι Γκάγκα θα ένιωθε περήφανη για σένα.
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Πέτυχα σε ένα μαγαζί έναν κύριο που φορούσε μία μάσκα που είχε σχέδιο σαν από βάψιμο (το κομμάτι από τη μύτη και το στόμα) από την μέρα των νεκρών (τη γιορτή στο μεξικό). Ήταν πολύ ωραία! :γιούπι:

Ωστόσο μου τη σπάει που βλέπω ανθρώπους όλων των ηλικιών να βάζουν τη μάσκα κάτω ακριβώς από τη μύτη σε σουπερμάρκετ κτλ. Ρε άνθρωπε, αν θες να αυξήσεις τις πιθανότητες να κολλήσεις μην τη φοράς καθόλου ή πήγαινε στον Ευαγγελισμό και σνίφαρε στη μεθ. Δηλαδή για το πρόστιμο δεν μπορούμε να φοράμε μισή ώρα πχ στο σούπερμάρκετ σωστά τη μάσκα. :θρρ:
 
Ίσως σε κάποιους από αυτούς να προκαλεί δυσφορία, δύσπνοια.
Η μισή ώρα για εμάς μπορεί να μην είναι πολύ αλλά ένας 70χρονος να υποφέρει...
 
Καλά γιατρός δεν είμαι , απλά δείχνω λίγο κατανόηση στη τρίτη ηλικία.
Αν φτάσω κι εγώ εκεί θα ήθελα να μου δείξουν το ίδιο..
Επίσης σε μια χώρα της οποίας οι πολίτες δεν έχουν μάθει να μην πετάνε τα σκουπίδια στο δρόμο (εν έτει 2020) δεν θέλω να εξαντλήσω την αυστηρότητα μου στους ηλικιωμένους..
Να μην αναφερθώ στη συγκέντρωση των 20000 ανθρώπων στη λεωφόρο Αλεξάνδρας.
 

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Μιλάω για ανθρώπους προφανώς που το κάνουν και δεν έχουν θέμα, δεν αναφέρομαι σε μεγάλης ηλικίας ανθρώπους και ανθρώπους με καρδιοαναπνευστικά θέματα. Και δεν μπορώ να ακούσω ότι δεν μπορώ να ξέρω ποιος έχει θέμα, γιατί και στατιστικά να το πάρουμε δεν βγαίνουν τα κουκιά όλοι αυτοί να έχουν πρόβλημα. Κάποιος με άσθμα ή κυστική ίνωση κτλ δεν θα έβαζε την μάσκα κάτω από τη μύτη του ακριβώς. Θα κατανοούσε ότι ρίσκαρε το ίδιο και περισσότερο έχοντας κάτω από τη μύτη του αυτό που συσσωρεύει σταγονίδια και συνεπακόλουθα μικρόβια κτλ κτλ.
Και επειδή έχω ανθρώπους μεγάλης ηλικίας και με προβλήματα ανάλογα των παραπάνω στο ευρύτερο περιβάλλον μου, αν δεν είναι υπερβολικά έντονη η δυσφορία που νιώθουν την εκάστοτε στιγμή, είναι οι πρώτοι που θα φορέσουν μάσκα (την χειρουργική που είναι λεπτότερη) για να προφυλαχθούν και θα κρατήσουν μια κάποια απόσταση. Προτιμούν τη μισή ώρα δυσφορίας από τις εβδομάδες με πυρετό και δύσπνοια. Έχει όμως να κάνει πάντα και με τον άνθρωπο, χωρίς να θέλω να είμαι απόλυτη, και το τι επιλέγει να πιστέψει και να κάνει πράξη.

Μην κάνεις απλά νύξη, αναφέροντας την λέξη συγκέντρωση. Αφορούσε μία σημαντική ημέρα για κάποιες οικογένειες και για αυτό που θέλουμε να ονομάζουμε πολιτισμό.
Ωστόσο όπως δεν ξέχασες να αναφέρεις την συγκέντρωση για την δίκη της ΧΑ (όπου οι 2 στους 3, αν δεις σε κάμποσα βίντεο φορούν μάσκες έστω και περιορίζουν και υποτυπωδώς τη διασπορά σταγονιδίων), μην ξεχνάς να αναφέρεις ότι στις αρχές Σεπτέμβρη αυτές τις ανόητες πολυπληθείς συγκεντρώσεις κατά της μάσκας ανά τη χώρα από γονείς και λοιπούς πολίτες που ούτε 1 στους 3 δεν φορούσε μάσκα, μην πω πως ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα από το οπτικό υλικό που υπάρχει.
Και επίσης μην ξεχάσεις να αναφέρεις και πως το κράτος μαζί με την διοίκηση του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ -ειδικά τα ΜΜΜ στην Αθήνα-, αλλά και ο ΟΑΣΘ σε πολυπληθείς γραμμές τους αφήνουν ξεκρέμαστους καθημερινά πολλούς επιβάτες με τα λίγα έως ανύπαρκτα δρομολόγια. Δρομολόγια που δεν χρησιμοποιούν μόνο εργαζόμενοι και φοιτητές, αλλά και ηλικιωμένοι και στοιβάζονται σε ασφυκτικά γεμάτα και χωρίς καθαρισμό μέσα μεταφοράς.
Ή την κατασπατάληση 2εκ€ από τον Δήμο Αθηναίων σε ένα υπερβολικά πρόχειρο έργο χωρίς ουσία εν τέλει, αντί να δοθεί για τη στελέχωση των νοσοκομείων μας και την δημιουργία ΜΕΘ ή για την πρόσληψη παραπάνω εκπαιδευτικών για να διαχειριστούν καλύτερα το εκπαιδευτικό ζήτημα ή το κυριότερη την αρτιότερη στελέχωση σε υπαλλήλους καθαριότητας, εφόσον ο δήμος καθορίζει τι θα τα κάνει. Και να ήταν μόνο αυτά όμως τα θέματα όλους αυτούς τους μήνες... Το ζήτημα είναι να τα βλέπεις όλα τα συμβάντα και να τα κρίνεις το καθένα για τα θέματά του..
 
@Σαώρη Συμφωνώ σε όσα λες, δεν έχω να προσθέσω κάτι.

είναι οι πρώτοι που θα φορέσουν μάσκα (την χειρουργική που είναι λεπτότερη) για να προφυλαχθούν και θα κρατήσουν μια κάποια απόσταση.
Τώρα για τη χειρουργική, πείτε μου ρε παιδιά ότι δεν είμαι η μόνη που της φαίνεται χειρότερη από υφασμάτινη. Συνήθως έχω υφασμάτινες σε κάθε τσάντα αλλά επειδή τυχαίνει να την ξεχάσω κουβαλάω και καμιά χειρουργική. Τη φόρεσα για μισή (και ούτε) ώρα μέσα στο σούπερ και έσκασα, ενώ τις υφασμάτινες, που φοράω και στο κέντρο στην αγορά δε με ενοχλεί καθόλου. Τι φάση, μόνο εγώ είμαι η ανώμαλη; :ρ
 
Τώρα για τη χειρουργική, πείτε μου ρε παιδιά ότι δεν είμαι η μόνη που της φαίνεται χειρότερη από υφασμάτινη.
Παρέχει καλύτερη προστασία(η χειρουργική). Συμβουλή από φίλο μου νοσηλευτή.
 
Last edited:

Σαώρη

Θεραπεύτρια Μαγικών Πλασμάτων
Τώρα για τη χειρουργική, πείτε μου ρε παιδιά ότι δεν είμαι η μόνη που της φαίνεται χειρότερη από υφασμάτινη. Συνήθως έχω υφασμάτινες σε κάθε τσάντα αλλά επειδή τυχαίνει να την ξεχάσω κουβαλάω και καμιά χειρουργική. Τη φόρεσα για μισή (και ούτε) ώρα μέσα στο σούπερ και έσκασα, ενώ τις υφασμάτινες, που φοράω και στο κέντρο στην αγορά δε με ενοχλεί καθόλου. Τι φάση, μόνο εγώ είμαι η ανώμαλη; :ρ
Νομίζω πως έχει να κάνει από υφασμάτινη σε υφασμάτινη. Εγώ νιώθω λιγάκι πιο άνετα στην αναπνοή με την χειρουργική, γιατί οι υφασμάτινες πολλαπλών χρήσεων που φοράω συνήθως είναι 3 στρωμάτων, δεν τις λες και πολύ λεπτές δηλαδή, και ειδικά αν κινείσαι ώρα είναι συγκριτικά πιο άβολες για εμέ. Δεν ξέρω, δεν νομίζω να είναι κάποια η ανώμαλη. Καθείς όπως βολεύεται και νιώθει άνετα. Δεν είναι και κάτι που έχουμε συνηθίσει η μάσκα, καθείς βρίσκει τα πατήματά του. :ναι:

@Λευκή Σελίδα , νομίζω έχει να κάνει με το εξωτερικό υδρόφοβο τμήμα της και το εσωτερικό υδρόφιλο. Πρέπει να περιορίζει ειδικά το εξωτερικό κομμάτι τα σταγονίδια κάπως καλύτερα από τις υφασμάτινες. Αλλά δεν τα γνωρίζω και με απόλυτη σιγουριά, οπότε δεν σας παίρνω στον λαιμό μου. :πανικός:
 

Πεταλούδα

Θαλασσογέννητη Ελπίδα των Ηλιόμορφων Ονείρων
Προσωπικό λέσχης
Προβλέπεται μακρύς αυτός ο χειμώνας με την πανελλαδική καραντίνα που ξεκινάει το Σάββατο.. εύχομαι καλή δύναμη σε όλους μας!!

Και κάτι από την χειμερινή κολεξιόν 2020 - 2021 :μαναι:
 
Λυπάμαι, και δεν το λέω ειρωνικά, τους συνωμοσιολόγους που οργιάζουν ακόμα περισσότερο με το δεύτερο lockdown. Δηλαδή πόσο βαρετή ζωή πρέπει να έχει κανείς για να μπει στο τρύπακι να αναλύει και πιστεύει ό,τι βλακεία δει στον ιστό;;
 
Top