Καλοκαιρινή νέα συνανάγνωση για το καλοκαίρι;

Ποιο βιβλίο τελικά;


  • Total voters
    21
  • Poll closed .
Σκοποί του νήματος είναι:
1. Να δούμε αν υπάρχει ενδιαφέρον για νέα συνανάγνωση για το καλοκαίρι, μετά την ολοκλήρωση της συνανάγνωσης για το 22/11/63 του Στίβεν Κινγκ
2. Πότε να γίνει (εφόσον υπάρχει ενδιαφέρον) η νέα συνανάγνωση.
3. Τι λέτε να συναναγνώσουμε;

Προσωπικά μάλλον θα ενδιαφερόμουν (εξαρτάται και από το βιβλίο που θα επιλεχτεί βέβαια), νομίζω ότι καλύτερα είναι να ξεκινήσουμε γύρω στις 1 Ιουλίου (ώστε να έχουν τελειώσει λίγο πολύ οι εξεταστικές) και θα πρότεινα ένα από τα Σταφύλια της οργής του Στάινμπεκ ή τους Δαιμονισμένους του Ντοστογιέφσκι

(ο καθένας αρχικά θα μπορεί να προτείνει όσα βιβλία θέλει -λογοτεχνικά ή όχι- όμως αν οι προτάσεις υπερβούν τα 10 βιβλία θα πρέπει να επιλέξει 1 από αυτά για να μπορεί να ανοιχτεί δημοσκόπηση -η δημοσκόπηση έχει σαν περιορισμό τις 10 δυνατές απαντήσεις-)

προτάσεις-σχόλια ως το τέλος της συνανάγνωσης του 22/11/63. Τότε (αν υπάρχει ενδιαφέρον) θα ανοίξω δημοσκόπηση...
 
Εμένα θα με ενδιέφερε μια συναναγνωση μέσα στο καλοκαίρι, γιατί έχω καιρό να ακολουθήσω (από το Φρανκεσταιν)! Και αρχές Ιούλιο θα είναι ότι πρεπει. Επίσης, συμφωνώ με τα βιβλία που πρότεινες! Οπότε, εγώ είμαι μέσα. :πάνω:
 
Και εμενα με ενδιαφερει μια συναναγνωση. Και στην προηγουμενη ηθελα να συμμετασχω αλλα δεν συμμετειχα λογω Κινγκ που δεν μου αρεσει αυτο το ειδος. Απο βιβλία θα προτεινα παλι τους Αθλιους που είχα προτείνει και την προηγουμενη φορά. Παντως και οι "Δαιμονισμενοι" που λεει ο Κορτο ειναι πολυ καλη προταση και θα εριχνα στο τραπεζι και το "Εγκλημα και τιμωρια"
 
Μου άρεσαν και οι προτάσεις του Χρυσόστομου! Ειδικά τους άθλιους, έχω σκοπό να τους διαβάσω μέσα στο καλοκαίρι. :)
 
Εγώ προτείνω το "Πατέρες και γιοι" του Τουργκένιεφ. Είναι και μόλις 340 σελίδες.
 
Οι δαιμονισμένοι είναι ωραία επιλογή! Θέλω κι εγώ να τους διαβάσω! Καλές επιλογές είναι και οι άλλες που προτάθηκαν: έγκλημα και τιμωρία, άθλιοι.
Εγώ προτείνω επίσης να διαβάσουμε την Παναγία των Παρισίων ή (αν είναι εύκολο να βρεθεί, τον άνθρωπο που γελά, του Ουγκώ). Βλέπετε, θέλω να τα διαβάσω άλλα όλο το αναβάλλω και με παρέα θα είναι πιο όμορφα.

Α, επίσης και το ζωή: οδηγίες χρήσεως του Περέκ θα έχει πλάκα να το διαβάσουμε με παρέα!
ΥΓ: ένα-ένα τα θυμάμαι!:κατάρα!: Τι λέτε να διαβάσουμε κανένα του Γιάλομ (όταν έκλαψε ο Νίτσε, στο ντιβάνι, η θεραπεία του Σοπενάουερ)
 
Last edited:
Κι εμένα θα με ενδιέφερε μια συνανάγνωση και μου αρέσουν σχεδόν όλες οι προτάσεις (πλην του εγκλήματος που το χω διαβάσει δύο φορές εκ των οποίων η δεύτερη ήταν σε συνανάγνωση της λέσχης). Ειδικά για Στάινμπεκ και Άθλιους είμαι μέσα οπωσδήποτε!
 
Πολύ καλές οι προτάσεις. Επειδή θα μου άρεσε να πάρω μέρος σε συνανάγνωση ειδικά το καλοκαίρι θα συμφωνήσω με τη Διχασμένη για τους άθλιους του Ουγκώ ή αν το έχουν διαβάσει πολλά άτομα το συγκεκριμένο τότε κι ο άνθρωπος που γελά του ίδιου συγγραφέα είναι πάρα πολύ καλή επιλογή. Ελπίζω να προκύψει κάτι καλό απο την ψηφοφορία
 
Ενδιαφερομαι και εγω για την συναναγνωση!

Προσωπικα ενα βιβλιο που θα ηθελα να διαβασω το καλοκαιρι ειναι το κλασσικο ''Πολεμος και ειρηνη'' του Τολστοι (εχω δει οτι εχει βγει σε νεα πολυ ωραια εκδοση :))) ). Ο φαρος βεβαια μου ειπε οτι εχει ηδη γινει συναναγνωση για το βιβλιο οποτε δεν ξερω αν ειναι εφικτο να ξαναπραγματοποιηθει... Βεβαια φανταζομαι αυτο εξαρταται και απο τους ενδιαφερομενους (δεν ξερω ποσα μελη το εχουν διαβασει).

Ωστοσο ακομα και αν δεν γινετε να το προτεινω, θα επιλεξω λογικα καποιο απο αυτα που θα προτεινουν τα αλλα μελη. Οι δαιμονισμενοι και το τα σταφυλια της οργης μου φαινονται εξαιρετικες επιλογες και πολυ θα ηθελα να τα διαβασω!

Οι αθλιοι ειναι ενα εξαιρετικο βιβλιο ομως το εχω διαβασει -πριν απο αρκετα χρονια η αληθεια ειναι- οποτε θα προτιμουσα καποιο βιβλιο που να μην το εχω ηδη διαβασει!
 
Τα βιβλία που έχουν προταθεί ως τώρα είναι (σε παρένθεση ποιος τα πρότεινε πρώτος):

1. Τα σταφύλια της οργής, του Τζον Στάινμπεκ (από Κόρτο Μαλτεζε)
2. Οι δαιμονισμένοι, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (από Κόρτο Μαλτέζε)
3. Οι άθλιοι, του Βίκτορα Ουγκό (από Χρυσόστομο)
4. Έγκλημα και Τιμωρία, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (από Χρυσόστομο)
5. Πατέρες και γιοί, του Ιβάν Τουργκένιεφ (από Αετό)
6. Η Παναγιά των Παρισίων, του Βίκτορα Ουγκό (από Διχασμένη)
7. Ο άνθρωπος που γελά, του Βίκτορα Ουγκό (από Διχασμένη)
8. Ζωή: Οδηγίες χρήσεως, του Ζορζ Περέκ (από Διχασμένη)
9. Όταν έκλαψε ο Νίτσε, του Ίρβιν Γιαλόμ (από Διχασμένη)
10. Στο ντιβάνι, του Ίρβιν Γιαλόμ (από Διχασμένη)
11. Η θεραπεία του Σοπενάουερ, του Ίρβιν Γιαλόμ (από Διχασμένη)
12. Πόλεμος και ειρήνη, του Λέοντα Τολστόι (από Δημήτρη Αυγερινό)

Αρχικά να υπενθυμίσω ότι είμαστε ανοιχτοί για άλλη μια βδομάδα για προτάσεις βιβλίων. Αν θέλετε να προτείνετε κάποιο βιβλίο κάντε το χωρίς φόβο και πάθος. Το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ανοίξω δημοσκόπηση.

Ακόμα οι προτάσεις είναι 12 ως τώρα, περισσότερες απ'όσες μπορούν να μπουν σε μια δημοσκόπηση οπότε θα πρέπει να ζητήσω από την Διχασμένη να επιλέξει 2 βιβλία από τα 6 που έχει προτείνει (συγνώμη Διχασμένη). Με αυτόν τον τρόπο θα πέσουμε στις 8 προτάσεις. Αν μέσα στην βδομάδα υπάρξουν πάνω από 2 ακόμα προτάσεις τότε όσοι έχουμε προτείνει πάνω από ένα βιβλίο (Εγώ, ο Χρυσόστομος και η Διχασμένη) θα κληθούμε να επιλέξουμε 1 από αυτά σαν τελική πρόταση.
 
Μιας που δεν έχω προτεινει ποτέ, να ρίξω και εγώ μια πρόταση; Το έχω στη βιβλιοθήκη μου και στέκεται ακόμη, το εκατό χρόνια μοναξιά.
 
Πολύ ωραία. Αν είναι για ένα από τα:
6. Η Παναγιά των Παρισίων, του Βίκτορα Ουγκό (από Διχασμένη)
8. Ζωή: Οδηγίες χρήσεως, του Ζορζ Περέκ (από Διχασμένη) θα συμμετέχω και εγώ. Ήθελα να ξεκινήσω το βιβλίο του Περέκ αλλά θα το αναβάλλω μέχρι να δώ ποιο θα επιλεγεί για συνανάγνωση. Όλα τα βιβλία που προτάθηκαν είναι ωραία αλλά αυτά τα δύο τα έχω στη βιβλιοθήκη και άρα προηγούνται.
 
Κατά τις οδηγίες του αγαπητού Κόρτο θα επιλέξω δύο βιβλία από όλα αυτά που πρότεινα. Ύστερα από πολλή σκέψη, λέω να επιλέξω τα εξής:
1. Η Παναγιά των Παρισίων, Βίκτωρ Ουγκώ
2. Όταν έκλαψε ο Νίτσε, Ίρβιν Γιάλομ.

ΥΓ: (μη ζητάς συγνώμη αγαπητέ μου Κόρτο, αλλοίμονο! Μάλλον εγώ θα έπρεπε να ζητήσω συγνώμη, καθώς είχα πάρει φόρα και αράδιαζα τίτλους, λες και δεν ήθελαν να προτείνουν τίτλους και τα άλλα μέλη!)
 
Τα προτεινόμενα βιβλία ως τώρα είναι:

1. Τα σταφύλια της οργής, του Τζον Στάινμπεκ (από Κόρτο Μαλτεζε)
2. Οι δαιμονισμένοι, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (από Κόρτο Μαλτέζε)
3. Οι άθλιοι, του Βίκτορα Ουγκό (από Χρυσόστομο)
4. Έγκλημα και Τιμωρία, του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι (από Χρυσόστομο)
5. Πατέρες και γιοί, του Ιβάν Τουργκένιεφ (από Αετό)
6. Εμφύλια πάθη των Στάθη Καλυβά και Νίκου Μαρατζίδη (από Αετό)
7. Η Παναγιά των Παρισίων, του Βίκτορα Ουγκό (από Διχασμένη)
8. Όταν έκλαψε ο Νίτσε, του Ίρβιν Γιαλόμ (από Διχασμένη)
9. Ζωή: Οδηγίες χρήσεως, του Ζορζ Περέκ (από Γρίλο)
10. Εκατό χρόνια μοναξιά του Γκαμπριέλ Γκαρθία Μάρκες (από Βάγγυ)
11. Πόλεμος και ειρήνη, του Λέοντα Τολστόι (από Δημήτρη Αυγερινό)

11 δηλαδή περισσότερα από 10. Αυτό σημαίνει ότι εγώ ο Χρυσόστομος, η Διχασμένη και ο Αετός θα πρέπει να αποσύρουμε από 1 (αφού έχουμε προτείνει από 2 βιβλία ο καθένας μας)

Αποσύρω λοιπόν Τα σταφύλια της οργής.
 
Last edited:
Top