Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

Σύμφωνα με τη θεωρία του Πλάτωνα για τον κόσμο των ιδεών. Παραθέτω και το συγκεκριμένο κομμάτι που μας ενδιαφέρει στην συγκεκριμένη περίπτωση.
...
Οι ιδέες λοιπόν στην πλατωνική φιλοσοφία έχουν τριπλή λειτουργία:

α) οντολογική: παριστάνουν το πραγματικό είναι, το καθαυτό των όντων (την ουσία, το ὄντως ὄν). Κάθε όν είναι αυτό που είναι γιατί σ’ αυτό παρουσιάζεται μια ιδέα (παρουσία) είτε γιατί παίρνει μέρος σ’ αυτήν (μέθεξις, κοινωνία). Έτσι η ιδέα ενός πράγματος αποτελεί την αρχετυπική του, την τέλεια μορφή αυτού του πράγματος, είναι κάτι ενιαίο και αμετάβλητο, μια αρχετυπική σταθερά, σε αντίθεση με την πολλαπλή, ατελή και συνεχώς μεταβαλλόμενη γήινη απεικόνισή του.
...
Επειδή η συγκεκριμένη γήινη απεικόνιση του προβάτου έχει μεταβληθεί και είναι ελαφρώς ατελής. Δεν σημαίνει ότι δεν είναι πρόβατο. Απλά να σε μυρίσει θέλει.

:)))):)))):)))):πανικός:απορώ πως θα συνεχιστεί η μέρα μου
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Η αρχετυπικη οντολογικα καθαυτη εγγενης τελεια και πρωταρχικη ιδεα του προβατου ειναι πρασινη, για καπόιο λογο. Κανενα προβατο στον υλικο κοσμο δεν ανταποκρινεται σε αυτη. Αρα κανενα προβατο δεν ειναι αληθινο προβατο
 
Last edited:
Ρε @Αντέρωτας είσαι και προσωπικό της ΛτΒ. Γιατί το έριξες στην πολιτικολογία; Πράσινα πρόβατα! Αν αρχίσει ο καθένας με τις συμπάθειες και τις αντιπάθειές του, θα γίνουμε Βουλή εδώ μέσα.
 
Μπήκα Imgur με την μία. Χωρίς δεύτερη προσπάθεια. Μου αρέσει όταν βάζω κωδικό (στην τύχη) και το παίρνει. Νιώθω φοβερή κομπιουτερού. Κλαίνε στην microsoft που δεν έχω μάθει ακόμη κώδικα. Ήρεμα, παιδιά. Θα γίνει κι αυτό. Ένας-ένας. Όλοι θα πάρετε.
 
@ΚρίτωνΓ αν το πάρεις λογικά ναι. Το μεσημέρι το πεζοδρόμιο λέει καλημέρα. Σίγουρα για να ξεχωρίζει το πρωί απ το μεσημέρι, θα χρησιμοποιεί κάποια άλλη λέξη, χαίρεται ή καλησπέρα ή καληνύχτα. Αν ήμουν πεζοδρόμιο πάντως και είχα τη δυνατότητα να επιλέξω, θα έλεγα χαίρεται το πρωί
 
Μου αρέσει πολύ ο Τζέισον Μαντζούκας. Πρώτη φορά τον είδα στην σειρά The League (στην οποία με είχε οδηγήσει ο Lajoie, αλλιώς δεν θα ήξερα την ύπαρξή της). Μου αρέσει ακόμη και στις "συνεντεύξεις" του. Και, φυσικά, μόνο ο Κόναν μπορεί να τον ακολουθήσει.
 
(Πατάω στην ανάρτηση της Διχασμένης)
Δεν μου αρέσει όταν οι άνθρωποι θυμώνουν και καταλήγουν να τσακώνονται. Ακόμη κι άγνωστοι. Ταράζομαι σα να δέχομαι η ίδια τα πυρά (πόσο εγωκεντρική). Μπορεί να είμαι λίγο φωνακλού ή να με πιάνει το παράπονο εύκολα στην αδικία, αλλά δεν μπορώ με τίποτα τις συγκρούσεις, γι' αυτό παίρνω τον ρόλο εκείνου που θα μπει στην μέση για να το λήξει. Δηλαδή, θα δω μανούρα στον δρόμο και αυτό που μου βγαίνει ενστικτωδώς είναι να πάω να τους χωρίσω. Είμαι η "Σας παρακαλώ" / "Έλα, μωρέ, τώρα". Τις περισσότερες φορές τα ακούω εγώ στο τέλος, αλλά αν είναι να σταματήσει έτσι καυγάς, είμαι ικανοποιημένη :καφεδάκι:
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Μου αρεσει που η τεχνολογια των γραφικων, σοσιαλ μυδιων, κινητων κλπ κανουν προοδους στους φακους, τις καμερες, την ποιοτητα, την καθαροτητα, τα καθαροτερα χρωματα, την υψηλοτερη αναλυση κλπ για την τελεια εικονα και τα καλυτερα σελφι.

...ενω την ιδια στιγμη η ΤΝ κανει προοδους στην εφευρεση φιλτρων που κανουν τις φωτογραφιες μας να μοιαζουν παλιες, ακυρωνοντας ετσι την προοδο στην ποιοτητα εικονας...................

Δηλ καποιος/α σκαει +100αρι για να παρει το κινητο με την καλυτερη καμερα, τραβαει σελφι, και το γεμιζει με ρετρο-φιλτρα, κοκκους κλπ
 
Last edited:
Δεν μ' αρέσει όταν η μάνα μου μου θυμώνει:οργή::(
Γενικότερα , όταν ακούω τσακωμούς μέσα στο σπίτι.

Από τα καλά να μένεις μόνος εφόσον βέβαια έχεις σκυλιά να σε προστατεύουν γιατί ορισμένες φορές όταν έμενα μόνος φοβόμουν μην εισβάλλει στο σπίτι κακοποιός.

Οι γονείς σε κάνουν να νιώθεις ασφάλεια ή τα αδέρφια αν μένετε μαζί. Αν έχεις σύζυγο και πάλι, όμως υπάρχουν και τσακωμοί, διαζύγια κλπ.
 
Top