Ποια η γνώμη σας για το βιβλίο του Δημήτρη Κουφοντίνα "Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη";

Κυκλοφόρησε σήμερα το βιβλίο του στελέχους της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, Δημήτρη Κουφοντίνα.
Ο τίτλος του βιβλίου είναι "Γεννήθηκα 17Ν", σε εκδόσεις Λιβάνη.
Το ερώτημά μου δεν στέκεται στο βιβλίο, αλλά στον εκδοτικό οίκο που ανέλαβε την έκδοση. Είναι σωστό να εκδίδεται ένα τέτοιο βιβλίο που στόχο έχει την προσπάθεια πολιτικής νομιμοποίησης μιας τρομοκρατικής δραστηριότητας; Είναι λάθος να εκδίδεται κάτι τέτοιο;
Προσωπικά δεν έχω ακόμα κατασταλάξει για το λάθος και το σωστό.
Θα ήθελα τη γνώμη σας επ' αυτού.
 
Ναι. Σωστότατο. Γιατί να είναι λάθος;
Για παράδειγμα, θα πω για ένα βιβλίο που έχω.
«17 Νοέμβρη - Οι προκηρύξεις» 1975-2002 όλα τα κείμενα της οργάνωσης, εκδόσεις: Κάκτος (2002).

Όπως αναφέρει στην αρχή ο Ο. Χατζόπουλος:
Όλοι λίγο πολύ έχουμε διαβάσει αποσπασματικά τα αδιέξοδα κείμενά της και αρκετοί προσπάθησαν να τα αναλύσουν και να τα ερμηνεύσουν. Ελάχιστοι όμως έχουν συνολική εικόνα τους.
[...]


Σημ. Δεν λέω για σωστό ή λάθος, λέω για καθαρή εικόνα και γνώση· όσο γίνεται.
 
Last edited:
Εκτιμω οτι ο Κουφοντινας εμεινε πιστος σε ο,τι πιστεψε.Σωστο η λαθος.
Γενικα εκτιμω πολυ τη σταθεροτητα στους ανθρωπους και ειδικοτερα την ωρα της "πληρωμης"!!Δειχνει μια "ανιδιοτελεια"!Θέλει κοτσια!
Ο Δημητρης Κουφοντινας ,εστω και ως τρομοκρατης, επιδεικνυει στοιχεια ηγετικης προσωπικοτητας και θαρρος αντρικιο.Ακομη κι αν ενιοτε αυτο μπορει να εκλειφθει κι ως θρασος.
Σεβομαι οτι τουλαχιστον αυτος επωμιζεται ολο το κοστος για το κακο που εχει κανει!
Δεν αποκομιζει απολαυση απο οσα εκανε ,οπως οι αλλοι ,οι πραγματικοι μας ολετηρες,οι "μαζικοι δολοφονοι",που πολιτικα εχουν διαπραξει μια ολοκληρη "γενοκτονια",οι δωσιλογοι!!!!!!!
Αφου βλεπω ολημερις αυτους να μιλουν,να νομοθετουν,να απολαμβανουν,η νεοναζι να μας λενε οτι η σβαστικα ειναι αρχαιοελληνικο συμβολο ινδικης προελευσης ,καθολου δε με ενοχλει ο Κουφοντινας και δε θα διαπραγματευτω καν το δικαιωμα του να γραφει κ να εκδιδει αρλουμπες!!Για μενα ειναι αυτονοητο!!
!Οσο κι αν διαφωνω με την επιλογη αυτου του "δρομου"-των τυφλων χτυπηματων κ τν "συμβολικων ανθρωπων στοχων"-που καμια "επανασταση"δεν κομιζει (τουναντιον ειναι στο παιχνιδακι του συστηματος).

Μιαν απορια εχω μονο.Το βιβλιο του Κουφοντινα τελικα συγκαταλεγεται στις Αυτοβιογραφιες η στα βιβλια...Τρομου??Αχαχαχα!!!!

.
 
Last edited:
ΣΤΡΑΤΗ μου,πολυ ενδιαφερουσα η επωδος σου,γιατι και τερατα σαν τον Ντιτρου η τους Σατανιστες της Παλληνης ειναι -οσο κι αν δε μας αρεσει-κομματια της κοινωνιας μας,αρα οφειλουμε να αναζητησουμε αιτιες...Για να μην παραγουμε κι αλλα...Εχουμε ολοι ενα μερος της ευθυνης κ ο καθενας οφειλει να το αναλογιζεται.

Τολμω να πω ,χωρις παρεξηγηση, οτι κατ εμε δεν τιθεται θεμα συγκρισης του Δημητρη Κουφοντινα με αυτους.Ισως,μονο στην αισθηση μεγαλομανιας που διακατεχει συνηθως κατα επαναληψη δολοφονους,ενυπαρχει σε ολους τους ενδομυχα ,αν κ καθενος εκπορευεται απο εντελως αλλη πηγη,νομιζω.
Η διαστροφη κ ο σαδισμος ομως των τερατων της Παλληνης η του Ντιτρου νομιζω αγγιξαν το ανωτατο επιπεδο θηριωδιας -εξω απο καθε λογικη και συγκριση...

Του Κουφοντινα ισως ηταν μιαν αρρωστη ιδεοληψια,ενα συνδρομο ανικανοποιητου,ασυμβιβαστου με την πραγματικοτητα ,ενα πολιτικο οραμα ,μια ψευδαισθηση επαναστασης που εξετραπη.Ο ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑΣ δεν υπηρξε σαδιστης -ειχε ελεγχο των πραξεων του,δενπειραζε αδυναμους ,ειχε ενα φορτιο ιδεολογικο κι αυτο ειναι για μενα ενα κινητρο να κρινω τα εγκληματα του ως πολιτικα κι οχι ως ποινικα -εκτος του Αξαρλιαν.

ΥΓ---Επιφυλασσομαι για το Δουρη κ δεν τον συμπεριελαβα γιατι ακουσα να αμφισβητειται η ενοχη του κ θεωρω τοσο μεγαλο βαρος να φορτωσω με τα λογια μου σε καποιον τετοιο φριχτο εγκλημα αν υπαρχει κ ενας σπορος αμφιβολιας.
 
Last edited:
Ναι, έχεις δίκιο γλυκιά Φαντίνα.
Τα παραδείγματα τα έβαλα γιατί δεν λέω για σωστό και λάθος, κακούς και καλούς. Λέω για το σκοτάδι.

Σημ. Ναι, και για την υπόθεση Δουρή, αν δείτε την υπόθεση, υπήρχαν και άλλα, που έκλεισαν αδικαιολόγητα. Επίσης, οι σατανιστές / εδώ είναι πολύ -πάρα πολύ- σκοτεινό το θέμα. Την εποχή που έγιναν, φωνές μιλούσαν για πολλές πολλές ομάδες.
 
Το ξερω Στρατη μου, κ αυτο με κεντρισε στην αναρτηση σου .Αυτο πυροδοτησε το συλλογισμο μου.Το "σκοταδι",που τολμηρα κ ευστοχα ανεφερες.
Καλα,η υποθεση της Παλληνης ζεχνει απο παντου.Και ασφαλως δεν εκλεισε...Υπαρχουν υψηλα ισταμενοι,πολυ χρημα,αμετρος σαδισμος κ μπολικη διαστροφη να συντηρουν το φαινομενο.
Ουτε ασφαλως μετανιωσε ΚΑΝΕΙΣ για οσα εγιναν...
 
Δυστυχώς έτσι είναι Φαντίνα.
Για να μην ξεφύγω άλλο από το θέμα, θα πω κάτι τελευταίο.
Η παραφιλολογία είναι το ίδιο σαχλή με την άγνοια.
Το σκοτάδι είναι τόσο κοντά όσο και η πόρτα του γείτονα.
 
Δυστυχώς έτσι είναι Φαντίνα.
Για να μην ξεφύγω άλλο από το θέμα, θα πω κάτι τελευταίο.
Η παραφιλολογία είναι το ίδιο σαχλή με την άγνοια.
Το σκοτάδι είναι τόσο κοντά όσο και η πόρτα του γείτονα.
Εχεις δικιο και παλι.Οδυνηρο δικιο,να το ξερεις.

Ενα παντως συμπερασμα δεν επιδεχεται παρερμηνειων η παραφιλολογιων και βγαινει αβιαστα - στηριζομενο στην aντικειμενικη επιστημονικη γνωση:

Αφου "γεννηθηκε στις 17 Νοεμβριου",ο Δημητρης Κουφοντινας ....ανηκει στο ζωδυο του Σκορπιου!(22/10-21-11)!!!!
Δολοφονικο ζωδυο -στα σιγουρα!!Αχαχαχα!!!!
 
Χαίρομαι που διαβάζω τόσες απόψεις. Μη ξεχνάτε πως είμαι καινούργιο μέλος στο φόρουμ (δεν έχω συμπληρώσει τρίμηνο) κι ακόμα δεν γνωρίζω καλά την κοσμοθεωρία που κρύβει το κάθε παρωνύμιο.
Συμφωνώ με την άποψη ότι τελικά το κάθε πρόσωπο έχει το δικαίωμα στην έκδοση. Αλλωστε ο αναγνώστης και η ιστορία θα είναι οι πιο καθαροί κριτές. Βεβαια, ένα βιβλίο σαν αυτό απλώς θα περιλαμβάνει θέσεις και μονόπλευρες απόψεις. Ισως, από την άλλη είναι καλό να φωτιστεί και αυτή η πλευρά της όλης ιστορίας.
Θα συμφωνήσω ότι είναι λάθος ο χαρακτηρισμός μου ως "πολιτική νομιμοποίηση της δράσης". Εκανα λάθος, το αποδέχομαι. Νιώθω πως το λίγο που παρακολούθησα ειδήσεις, εν τέλει μου έβλαψε. Δεν θα το ξανακάνω, υπόσχεση και θα φροντίσω να παίρνω και το σιροπάκι μου πρωί και βράδυ.
Το τι είναι τρομοκρατία και το τι όχι, εμπεριέχει πολύ συζήτηση. Μια κυβέρνηση που τρομοκρατεί τον κόσμο, όπως πράττει η παρούσα και όπως θα πράξει η επόμενη (όποια κι αν είναι) δεν διαφέρει, από μια τρομοκρατική οργάνωση που σκοτώνει για να επιβάλλει τις θέσεις της. Ομως, μην παρασυρόμαστε στο άλλο άκρο. Τρομοκρατία είναι και στις δύο περιπτώσεις και μάλιστα χειρίστης μορφής, συνεπώς δεν πρέπει ν' αφήνουμε καμμία απολύτως δικαιολογία για τις πράξεις τους (όπως αφέθηκε να εννοηθεί "...ίσως με εξαίρεση τον ..." ότι τελικά οι λοιπές δολοφονίες είναι πιο αποδεκτές). Οχι, υπό το πρίσμα αυτό, όλοι οι πολιτικοί θα έπρεπε να στηθούν στα 5 μέτρα (όχι ότι θα με πείραζε και ιδιαίτερα).
Χαίρομαι για το νηματάκι αυτό. Διαβάζοντας τις απόψεις, τις συγκρίσεις και τα παραδείγματα νιώθω σήμερα πιο πλούσιος :)
 
Κατά την προσωπική μου άποψη είναι σωστό να κυκλοφορεί το βιβλίο. Έχουμε δημοκρατία και αν σε βάθος χρόνου χάνουμε πολλά δικαιώματα αυτό είναι από τα λίγα που θα μείνουν πάντα. Η δυνατότητα δηλαδή ο καθένας να μπορεί να εκδώσει κάποιο βιβλίο, η να δημοσιεύσει κάποιο άρθρο σε μια εφημερίδα κλπ. Όσο για τον εκδοτικό οίκο (που κατά την γνώμη μου κάνει πολύ καλή δουλειά) δεν τον παρεξηγώ. Από την στιγμή που υπάρχει κόσμος που θα αγοράσει το βιβλίο, ποιος ο λόγος να μην το εκδώσει;
 
Συμφωνώ ότι η γνώση είναι πάντα χρήσιμη, ακόμα και για βιβλία που έγραψαν άτομα με παραβατική συμπεριφορά, όπως ο συγγραφέας του εν λόγω βιβλίου.
 
Η συγκεκριμένη κίνηση εντάσσεται στη λογική των - ηθελημένων ή όχι - αντιπερισπασμών. Όπως και πλήθος άλλων καθημερινών συμβάντων και "συμβάντων" που αποσπούν την προσοχή από ένα σπίτι που καίγεται.
 
Χωρίς να είμαι ειδικός προσπαθώ να βάλω σε μια σειρά τις σκέψεις μου και σας τις παραθέτω:

1. Φαντάζομαι πως κάποιος κατάδικος διατηρεί το δικαίωμα της συγγραφής. Επομένως αν υπήρχε θέμα απαγόρευσης θα είχε να κάνει με το περιεχόμενό του και όχι με τον συγγραφέα.
2. Όσοι τάσσονται υπέρ της απαγόρευσης το έχουν διαβάσει; Αμφιβάλω.
3. Αν παρθεί απόφαση απαγόρευσης θα καταφέρουν απλός να ηρωοποιήσουν έναν δολοφόνο που η δικαιοσύνη έχει ήδη καταδικάσει.
4. Απορία: ποιος θα γνώριζε την ύπαρξη του βιβλίου αν τα ΜΜΕ δεν τα έπιανε πανικός για το «τεράστιο» αυτό θέμα; Ξέρουμε πολύ καλά πως αν το αγνοούσαν, τότε μόνο θα του έκαναν κακό.
5. Υποψία: Πολιτικά παιχνιδάκια ψυχανεμίζομαι…
6. Συμπέρασμα: Πολύ κακό για το τίποτα για άλλη μια φορά.
 
Τί εννοείς με αυτό Φτωχόπαιδο;
Ε δεν νομίζω να μην είναι κατανοητό! Για να αποφύγω ένα τεράστιο σεντόνι-απάντηση, θα πω μόνο τούτο. Ποτέ δεν είπα τρομοκράτες τους Κολοκοτρώνη, Καραϊσκάκη, Μαντέλα, Τσε κτλ... ελπίζω να με εννόησες, έστω και λιγουλάκι :)
 
Και ο Χίτλερ έγραψε βιβλία. Και ο Ted Kaczynski. Και γαντάζομαι και άλλοι πολλοί εγκληματίες.

Το θεωρώ όχι απλά σωστό αλλά ίσως και επιβεβλημένο, ή έστω πάρα πολύ ενδιαφέρον. Γιατί την "κοινή" γνώμη την ξέρουμε όλοι πάνω - κάτω. Αυτό που συνήθως δεν ξέρουμε είναι η άλλη πλευρά, που όμως είναι χρήσιμη, γιατί μόνο γνωρίζοντάς την κανείς μπορεί να δημιουργήσει ολοκληρωμένη άποψη.
 
Φτωχόπαιδο, αν και διαφωνώ, καταλαβαίνω τί ήθελες να πεις. Χρειαζόμουν απλά την επιβεβαίωση. :)

Παιδιά, ελάτε τώρα... Όλα αυτά είναι παιχνιδάκια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης. Μας έκατσε μια χαρά ή έκδοση του βιβλίου ενός τρομοκράτη της 17 Νοέμβρη (που, για μένα, έχει κάθε δικαίωμα να γράψει βιβλίο), την ώρα που στην Ουκρανία γίνεται ο κακός χαμός και δεν ξέρουμε ποιόν θα πάρει σε λίγο η μπάλλα...
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Παντως οι ειδησεις πιο πολυ λενε για την Κριμαια παρα για το βιβλιο :)
 
Top