Προτάσεις για σειρές

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Πριν μια δεκαετια είχε στον Άλφα μια σειρά ,που γυρίστηκε τη δεκαετία του '90, το Judging Amy.
Το θέμα ήταν οι δικαστικές υποθέσεις της Αmy , οι υποθέσεις κοινωνικου τύπου της μητέρας της που ήταν κοινωνική λειτουργός και οι ιατρικές υποθέσεις του αδερφού της που ήταν ιατρός.
Οι υποθέσεις ανάλογα με το είδος εναλλάσσονταν στην πλοκή ή κάποιες φορές εκτυλίσσονταν παράλληλα στο ιδιο επεισόδιο.
Αρκετό χώρο στο σενάριο είχαν και οι ζωές των μελών της οικογένειας.
Για την δεκαετία του '90 η σειρά ήταν ΠΟΛΥ μπροστά!
Θεωρώ, πως κοντραρει στα ίσα ακόμη και σύγχρονες δουλειές.
Είναι η καλύτερη σειρά που έχω δει ποτέ.
Είμαι συναισθηματικα συνδεμένη και αν την έβρισκα σε καλή ανάλυση, γιατί την έχω αναζητήσει αλλά μάταια, θα την έβλεπα πάλι με μεγάλη ευχαρίστηση, καθώς δυστυχώς δεν την ειχα δει μέχρι τέλους λόγω συγκυριών.
 
@Λούνα, Όχι, όχι, τις περισσότερες φορές μπαίνω στη λέσχη όταν κάνω διάλειμμα, και δεν εξηγώ όπως πρέπει. Έτσι όπως το είπα, μπερδεύτηκα κι εγώ που το έγραψα. Την έχω στη λίστα μου, αλλά συνέχεια την αναβάλλω για να βλέπω τα ντοκυμαντέρ σε νέτφλιξ/youtube, και τις εκπομπές στα κανάλια που σου είπα.
The truth will set you free, but first it will make you miserable. Είναι πολύ βολικό οι άνθρωποι να πιστεύουν σε μπαμπούλες ("έτσι γεννήθηκαν"), η αιτιολογία όμως είναι πολύ πιο τραγική (βλέπε Μπίλυ Μίλιγκαν). Όντως δεν υπήρχε, και δεν νομίζω να υπάρχει, από όσο είχα ψάξει ΤΟΤΕ, τον δρόμο της εγκληματολογίας τον έπαιρνες από κοινωνιολογία στο Πάντειο.

Υ.Γ Όταν απαντάμε σε ανάρτηση που βρίσκεται ακριβώς από πάνω, δεν χρειάζεται να κάνουμε παράθεση, ένα @+παρωνύμιο, αρκεί. Εκτός κι αν θέλουμε να απαντήσουμε μόνο σε μία πρόταση του συνομιλητή μας. Τότε κάνουμε κλίκ στο "απάντηση", απομονώνουμε την πρόταση που θέλουμε, σβήνοντας τις "περιττές" προτάσεις, και γράφουμε την απάντησή μας :αγκαλιά:❤
 
@Τσίου
Μιλώντας για weird παιδάκια, νομίζω συγκαταλέγομαι κι εγώ σε αυτά. Τα αδέρφια μου(Και τα 2 αγόρια) είναι αρκετά μεγαλύτερα μου. Οπότε μαζί τους συνήθιζα να βλεπω αρκετές ταινίες και σειρές που θα τις έλεγε κάποιος τουλάχιστον ασυνήθιστες για ένα μικρό κοριτσάκι. Το καλό είναι ότι είχα μάθει να γράφω και να διαβάζω πριν της ώρας μου και έτσι συνήθισα και τους γρήγορους υπότιτλους σε αρκετά μικρή ηλικία. Το weird part όμως ήταν ότι ενώ η υπόλοιπη οικογένεια έβλεπε ένα πρόγραμμα στην μια τηλεόραση, εγώ στην δεύτερη έβλεπα την ασπρόμαυρη σειρά του Χίτσκοκ, Την ζώνη του Λυκόφωτος και λίγο μεγαλύτερη δεν έχανα ποτέ το μυστήριο της Παρασκευής!!:μόκο::))))
Εννοείται βέβαια το οξύμωρο, το ότι στηνόμουν κάθε μέρα στις 5 για να δω Κάντυ- Κάντυ!!:γιούπι:
 
@Τουραντό Το μυστήριο της Παρασκευής ήταν καναδική σειρά αν θυμάμαι καλά με τίτλο Friday the 13th (όπως η ομώνυμη ταινία αλλά καμία σχέση το θέμα) και την έβλεπα ανελλιπώς.!! Σε τρυφερή ηλικία μεν αλλά με ¨ιδιαίτερα γούστα". Τι μου θύμισες τώρα..:μπράβο:
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Στο ΕΡΤFlix εχει το The secret life of Marilyn Monroe.

Το καθε επεισοδιο εχει το μηκος μιας ταινιας.

Στην πλατφορμα εχει δυο.

Πολυ πολυ ενδιαφερουσα και καλοδουλεμενη, αλλα για τα δεδομενα μου λιγο σκοτεινη.

Η συνεχης αναφορα στις ψυχικες δυσκολιες της μητερας της με εχει τσακισει.

Το βλεπω με διαλειμματα , δεν θελω να το παρατησω...
 
μια σειρά που μου άρεσε πολύ και την προτείνω ανεπιφύλακτα είναι Τα Λαυρεωτικα,παραγωγή της Ερτ 1982

η σειρά πραγματεύεται σημαντικά γεγονότα της ελληνικής Ιστορίας μετά το 1821,συνθήκες διαβίωσης εργατών,πολιτικά σκάνδαλα και μηχανορραφίες καθώς και την πρώτη χρηματιστηριακή απάτη! τα οποία για λόγους δραματουργίας τα ενώνει και τα προβάλει ταυτόχρονα
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
Εχω ξεκινησει στο νετφλιξ τη σειρα "Anne with an E".
Ειναι η ιστορια ενος ταλαιπωρημενου , ορφανου κοριτσιου, που βρισκεται καταλαθος υιοθετημενη στο σπιτι του Μαθιου και της Μαριλια, δυο ηλικιωμενων αδερφων. Ειναι σειρα εποχης. Οσον αφορα την εποχη, post ante quem ειναι το εργο της Σαρλοτ Μπροντε "Τζειν Έϊρ", στο οποιο κανει αναφορα η Αννα στο πρωτο επεισοδιο. Αρα η ιστορια εκτυλισσεται μετα την εκδοση του, δηλαδη μετα το 1847.
Η σειρα ειναι τρυφερη και συγκινητικη. Μεχρι τωρα συχνα πυκνα κλαιω πυρινα δακρυα. Βλεποντας τις ανατροπες αισθανομαι αγωνια για τη συνεχεια. Οι χαρακτηρες ειναι ολοι καλοδουλεμενοι. Εχει ενδιαφερον ο χαρακτηρας της Μαριλια, που ειναι πολυδιαστατος και της Αννα εντελως παραμυθενιος. Οι διαλογοι εχουν εξαιρετικο ενδιαφερον. Αξιζει να ριξετε μια ματια! :)
 
@Χρυσένια
Περιμένω πως και πως για την τηλεταινία!! Διάβασα και τα βιβλία φέτος αλλά δεν μου άρεσαν όσο η σειρά!! Εδώ να δεις πόσα πτι-φουρ έφαγα βλέποντας την!
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Τουραντό
Δεν ειχα ιδεα, οτι η σειρα ήταν βασισμένη σε βιβλίο της Λουσυ, ουτε οτι αναμενεται και τηλεταινια!!:φρύδια:
Βλέποντάς την προτεινομενη στο νετφλιξ απλα ενα βραδυ το ρισκαρα, γιατι ηταν σειρα εποχης και επιπλεον μου φανηκε ενδιαφερον το μουτρακι της πρωταγωνιστριας!
Α προπο ταλεντάρα η μικρη!!:αγαπώ:
Ειναι απο τις πολυ καλες σειρες, που εχω δει! Και αφου μου λες, πως τα βιβλια δεν ειναι τοσο καλα , οσο η σειρα , και επειδη στην τελικη το εργακι το εκαψα βλεποντας πρωτα τη σειρα, τα βιβλια δε θα τα διαβασω!
Θελω να πιστευω πως η Λουσυ Μοντ Μοντγκομερι δε θα μου θυμωσει, οταν της ανακοινωσω την αποφαση μου στο απογευματινό μας τσαι!:))))
 
@Χρυσένια
Μην ανησυχείς! Της το είπα εγώ προχτές!! Βρε κοριτσάκι μου, της λέω, λίγο βαρετά τα βιβλία σου!!
Κούκλα μου, μου λέει, τα έγραψα και αρχές του εικοστού αιώνα! Το καταλαβαίνω, συνέχισα να της λέω, αλλά και η Τζενούλα η Όστιν τα δικά της τα έγραψε αρχές δέκατου ένατου αλλά βαρετά δεν τα λες!!
Εκεί βέβαια την αποστόμωσα. Με είχε νευριάσει και λίγο πριν γιατι εγώ της πρόσφερα Earl grey, εκείνη επέμενε να ζητάει Oolong, τι να πει κανείς..
 
Ertflix στις ολοκληρωμένες σειρές το ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ Babylon Berlin.
Νουάρ σειρά από δύο κύκλους οκτώ επεισοδίων (45-50'). Αστυνομικό μυστήριο στο Βερολίνο του 1930. Εκπληκτική ατμόσφαιρα και κοινωνικό-πολιτική ανάλυση του τι συνέβαινε στο Βερολίνο του μεσοπολέμου. Ρώσοι εμιγκρέδες αντιφρονούντες του Στάλιν, Ρώσοι μυστικοί της πρεσβείας σε εκκαθαρίσεις, πόρνες και τρελή διασκέδαση στα καμπαρέ, φτώχια. Γερμανοί κουμουνιστές ενάντιων αστυνομίας (ή πιο σωστά το ανάποδο). Απόκληροι του πρώτου πολέμου με ότι κουβαλάνε. Ψυχιατρική και τοξικομανία. Πλούσιοι μπουρζουά και έντονο και πανίσχυρο παρακράτος με πλοκάμια παντού που συνωμοτεί για να ρίξει την εύθραυστη δημοκρατία την περίφημη Δημοκρατία της Βαϊμάρης).
Όλα αυτά σε ένα καταιγιστικό σε πλοκή στόρυ βασισμένο στο γερμανικό μυθιστόρημα Der nasse Fisch (το βρεγμένο ψάρι) του Volker Kutscher που ανέφερε χθες ο @Χρυσόστομος ανάμεσα σε αυτά που διάβαζε.
Πληροφοριακά, στο imdb 8.4.
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Τουραντό
Τελειωσα την δεύτερη σεζόν της Anne with an E. Ο ενθουσιασμός μου έχει χτυπήσει κόκκινο γιατί η δεύτερη σεζόν είναι δεκα φορές καλύτερη από την πρώτη, οπότε καταλαβαίνεις, πως έχω μεγάλες προσδοκίες για την τρίτη. :φρύδια:
Έχω ενθουσιαστεί με τον τρόπο που πραγματευεται την ομοφυλοφιλία, τον φυλετικό ρατσισμό, τον σχολικό εκφοβισμό, τον σεβασμό στην διαφορετικότητα. Η σειρά παραδίδει μαθήματα Ανθρωπισμού και ας ακουγεται κοινότυπο και χιλιοειπωμενο. Αυτό που μου ζεσταίνει περισσότερο την καρδιά είναι, πως μέσα στη σειρά εχει μεγάλο εύρος η έννοια της οικογένειας. Οικογένεια είναι ο Μάθιου ,με την Μαρίλα και την Άννα. Οικογένεια και ο Μπας με την γυναίκα του και τον Γκίλμπερτ. Αυτό που κράτησα από την δεύτερη σεζόν είναι πως, οταν υπάρχει αγάπη και σεβασμος , όλα μπορούν να λειτουργήσουν ακόμα και εκτός νόρμας. Είναι γλυκά συγκινητικο!!:αγαπώ:
 
@Χρυσένια
Χαίρομαι που σου άρεσε!! :γιούπι:
Όσο μεγαλώνει, τόσο πιο συναρπαστικές γίνονται και οι περιπέτειες της..
Σου αρέσουν οι σειρές εποχής να υποθέσω ε;;:ρ
Αγαπημένη ασχολία μαζί με καφέ/τσάι/σοκολάτα (ανάλογα την διάθεση) και τα πτι-φουρ που λέγαμε..:))))
 

Χρυσένια

Αρχαιολόγος του Φόρουμ
@Τουραντό
Τρελαίνομαι για ταινίες και σειρές εποχής! Η συγκεκριμένη σειρά έχει κάτι το κοριτσίστικο και ρομαντικο! Εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια σου ένα παραμύθι, που όμως θα μπορούσε να έχει πράγματι συμβεί! Την παρακαλουθω και αισθανόμαι πάλι έφηβη. :γιούπι:
 
Στο έρτφλιξ μίνι σειρά δύο επεισοδίων παραγωγής BBC του 2015: "Και δεν έμεινε κανένας" (and then there were none) από το ομώνυμο βιβλίο μυστηρίου της Agatha Christie. Το 1939, σε μία βίλα σε ένα απομονωμένο νησί της Βρετανίας, βρίσκονται 10 άτομα με σκοτεινό παρελθόν (8 καλεσμένοι δυο μυστήριων και άφαντων οικοδεσποτών και δύο υπηρετικό προσωπικό) . Και οι φόνοι ξεκινούν. 10 little soldiers ή κατά το παλαιότερο και μη πολιτικά ορθό 10 little Niggers (το οποίο άλλαξε για να εξαφανίσει τον επίμαχο χαρακτηρισμό negro).
Μυστήριο, αγωνία και τρομερή ατμόσφαιρα εποχής.
Βλέπεται άνετα και χωρίς πτι φουρ (@Χρυσένια & @Τουραντό).
 
@ΚρίτωνΓ
Απο τα αγαπημένα μου βιβλία της Christie μαζί με το Murder on the Orient Express και το The murder of Roger Ackroyd. Όσο για την σειρά, συμφωνώ απόλυτα. Πολύ ατμοσφαιρική και μια απο τις καλύτερες αποδόσεις του βιβλίου. Την είχα κατεβάσει όταν βγήκε, τώρα αν έτρωγα πτι-φουρ δεν θυμάμαι αλλά σίγουρα κάτι θα μασούλαγα..
 
Top