Σελιδοδείκτης, ο καλύτερος... φίλος τού βιβλίου!

Πώς σημειώνεις πού βρίσκεσαι όταν διαβάζεις;


  • Total voters
    260
Κοιτάξτε κάτι ομορφιές απο τις εκδόσεις Άγρα. Τις θέλω όλες :σάλια:

Υπάρχουν κι άλλοι βέβαια, αλλα αυτούς ξεχώρισα εγώ.
 
Last edited:
Χρησιμοποιώ τους μικρούς αυτοκόλλητους σελιδοδίκτες της Post-it, όπως αυτούς.
Τους βρίσκω εξαιρετικά βολικούς σε σχέση με τους χάρτινους, μεταλλικούς, κλπ, καθώς δε χάνονται, δε χαλάνε και δε σε δυσκολεύουν όταν διαβάζεις, οπότε και δε χρειάζεται να τους φυλάξεις κάπου και να τους ψάχνεις πάλι μετά (ειδικά αν είσαι σε ΜΜM, κλπ).
Συν το πλεονέκτημα ότι μπορείς να βάλεις και άλλους σε σελίδες που ίσως θέλεις να ξαναδιαβάσεις ή σε σημεία που υποπτεύεσαι ότι θα συνδεθούν με κάτι παρακάτω ή γενικά σε σημεία αναφοράς.
 
Last edited:
Σόφκι, :μπράβο: τι νήμα χρησιμοποίησες; (ακρυλικό μου φαίνεται) και τι νούμερο βελονάκι; έχω βελονιάσει σελιδοδείκτες με τεσσάρι βελονάκι και δυστυχώς μου βγήκαν χοντρούτσικοι. Σκέφτομαι να δουλέψω δαντελόνημα, για να μου βγουν όπως θέλω, αλλά θα φτάσει η μυωπία 3 :))))
 
Πριν κάποιους μήνες αγόρασα ένα σουβενίρ από ένα μουσείο γιατί κάτι ήθελα να πάρω αλλά δεν έβρισκα τι. είναι ο πιο βολικός που έχω χρησιμοποιήσει!
 
Σελιδοδείκτες που παίρνω πάντα με κάθε αγορά βιβλίου (ο τελευταίος ήταν μια σιδερένια κουκουβάγια με κορδονάκι και έχω τρέλλα) και χτες είδα οτι έχω μαζέψει τόσους σελιδοδείκτες που μπορώ να ξεκινήσω έκθεση:)))):))))
 
Έχω συλλογή από σελιδοδείκτες, μάλιστα αρκετά πλούσια: από τη Ρωσία, από την Ιταλία, από τις ΗΠΑ -δεν πήγα εγώ η ίδια, μου τους έστειλαν τα βιβλιοπωλεία- αλλά δεν τους χρησιμοποιώ σχεδόν ποτέ. Συνηθίζω να θυμάμαι τη σελίδα στην οποία έχω μείνει:)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Όπως έγραψα παλιότερα εδώ, οι σελιδοδείκτες που προτιμώ είναι τα εισιτήρια. Θεωρώ πως έχουν τις πιο σωστές διαστάσεις. Οι διαφημιστικοί μου μοιάζουν δυσανάλογα μεγάλοι.

Ήθελα τώρα να κρατήσω την σελίδα από ένα βιβλίο κι έψαξα μέσα στο πορτοφόλι μου και βρήκα ένα ξεχασμένο περσινό εισιτήριο του μετρό από μια επίσκεψή μου στην Αθήνα. Στο εισιτήριο βλέπεις το πού και το πότε ήσουν κάπου. Μια χωροχρονική στάμπα που σημειώνει κάποιο ταξίδι.

Έτσι σκέφτομαι πως ταιριάζει ωραία ανάμεσα στις σελίδες ενός βιβλίου. Ταξίδι το ένα, ταξίδι και το άλλο
 
O παρακάτω είναι ένας αυτοσχέδιος σελιδοδείκτης και μου το έδωσε πέρσυ μια φίλη, και εκτοτε χρησιμοποιώ σχεδόν αποκλειστικά αυτόν μιας και έχει τις ιδανικές διαστάσεις και γιατί αγαπώ την μουσική και έπρεπε να έχω και ένα αξεσουάρ να το δηλώνει. Σαν να είναι δυό καλοί σου φίλοι που τα πάνε καλά και μεταξύ τους. Το είχαν βγάλει σαν διαφημιστικό μάλλον οι υπεύθυνοι στο ωδείο της.

 
Μου άρεσε πολύ ο σελιδοδείκτης που μου ήρθε απο την Πολιτεία μαζί με την Αννα των Αγρών, ένας μαύρος γάτος ξαπλωμένος πάνω σε βιβλία. Καλά τον λατρεψα θα τον χρησιμοποιώ αν και για σελιδοδείκτη εχω μολύβια.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Βασικά, αυτήν την στιγμή η Πολιτεία έχει ολόκληρη σειρά με γατούληδες, σαν αυτόν που ανάρτησε η Αριαδνη.

Οπότε, όσοι γατόφιλοι, προστρέξτε. (Ακούς, Αντέρωτα; )

(Εγώ, θα έκοβα και το λογότυπο κάτω ώστε να μείνει μόνο η εικόνα.)
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Χθες που έφτασε ένα πακέτο με βιβλία από Πολιτεία, μου βάλανε μέσα 6 διαφορετικούς με γατούληδες, οι περισσότερο από αυτούς με γατούληδες + βιβλία.
:ναι:
 
Πω πω βάλτους στο θεμα με τίτλο συλλογή από σελιδοδείκτες ή εδώ !!! Τι μου λες τώρα , έχω υιοθετήσει και δύο γατουληδες και έχω ένα θέμα!
 
Είχα κάποτε έναν ξύλινο σελιδοδείκτη, με μια γερμανική λέξη πανω του (Leseratte) και ενα ολόκληρο γκρίζο τριχωτό ποντικάκι στην μία άκρη.
Leseratte είναι η γερμανική λέξη για ¨βιβλιοφάγος ¨ και το ποντικάκι υπήρχε απλούστατα επειδή ( Leseratte) σε ελεύθερη μετάφραση σημαίνει ¨αρουραίος που διαβάζει¨προφανώς επειδή τα ποντίκια χώνουν παντού την μούρη τους έτσι κι εμείς οι βιβλιοφάγοι είμαστε συνεχώς με την μούρη χωμένη μεσα σ' ένα βιβλίο.
 
Πριν τρία χρόνια που είχα κατέβει Αθήνα, επισκέφτηκα και ένα από τα παραρτήματα Μουσείου Μπενάκη. Αφού είδα τις συλλογές πήγα μετά στο πωλητήριο και τσάκωσα τους σελιδοδείκτες-μαγνητάκια.
Στο πίσω μέρος του κάθε σελιδοδείκτη αναγράφονται πληροφορίες για τη φωτογραφία ή το έργο που απεικονίζεται.
Να πω ότι δεν κάνω συλλογή σελιδοδεικτών αλλά αυτούς τους δυο τους αγαπώ.



 
Ο σελιδοδείκτης...δεν υπάρχει απλά για να δείχνει τη σελίδα (τουλάχιστον για μένα).
Εχω τεράστια συλλογή! Αγοράζω πάντα έναν σελιδοδείκτη απο όποιο μέρος επισκεφτώ (εσωτερικο-εξωτερικο) . Επίσης οταν με ρωτανε τι δωρο θελω απο οσους ταξιδευουν στο εξωτερικό παντα ζηταω σελιδοδείκτη!
Εκτός οτι έχω αναμνήσεις απο τον καθένα...τους εχω παραταγμενους στο τελευταίο ραφι της βιβλιοθήκης μου(ναιιι ξεκαθαρα σαν μουσείο) και οταν ξεκινώ ενα νέο βιβλίο πάντα επιλέγω οποιον μου κανει κλικ εκεινη τη στιγμη... Για μενα ειναι ιεροτελεστία ... Με νιωθει κανεις,;;;; 👀
ΥΓ.Τους αγαπώ ολους!!!! Και θελω κ αλλουςςς
 
Βάζω ό,τι είναι διαθέσιμο εκείνη τη στιγμή, που όμως δε θα βλάψει το βιβλίο.
Δηλαδή δε βάζω στυλό, που μπορεί να αλλάξει το σχήμα των σελίδων, αλλά έχω βάλει χαρτοπετσέτα, χάρακα κτλ.
Έτυχε μια φορά να βάλω και την ουρά του γάτου μου την ώρα που κοιμόταν :χαχα:
 
Top