Προτείνετε βιβλία. Εδώ.

Εγώ θα προτείνω ένα βιβλίο που απλά μου άρεσε, θέλω να πω πως δεν είναι κάτι από τα καλύτερα που έχω διαβάσει απλά με ενθουσιάστηκα με την μέθοδο που χρησιμοποιεί ο συγγραφέας προκειμένου να αναλύσει την πολιτική φιλοσοφία και όχι μόνο. Είναι "Ο κόσμος της Σοφίας", αρκετά εύπεπτο βιβλίο, όμορφα γραμμένο. Καλά οι περισσότεροι θα το έχετε διαβάσει, φαντάζομαι, αλλά εγώ είμαι νιάτο (no offense :))) ) και όχι τόσο πολυταξιδεμένος όσο τα περισσότερα μέλη!
 
Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο νήμα εδώ καθώς δεν θέλω να προτείνω αλλά να μου προτείνετε. Σκέφτομαι να αγοράσω ένα βιβλίο του Ρίτσαρντ Ντόκινς για τον άνδρα μου. Έχετε διαβάσει κάτι από το συγγραφέα και ποιο νομίζετε ότι είναι το καλύτερό του;
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Νομίζω το πιο γνωστό του είναι το "Εγωιστικό Γονίδιο". Προσωπικά θα έπαιρνα το "Η Περί Θεού Αυταπάτη". Έχω δει το ντοκιμαντέρ και το θεωρώ πολύ καλό.
 
Σμιλα, οποιο κι αν επιλέξεις απο τις προτάσεις τις Ιζι, δε θα απογοητευτει ο κσλός σου. :)
Για το δευτερο, εχει δεχτει εντονη πολεμικη ο Ντωκινς την οποια -φυσικά- δε συμμερίζομαι.
 
Για τους λάτρεις του ιστορικού μυθιστορήματος ό, τι πρέπει είναι:
1) Οι στυλοβάτες της γης, Ken follett, από τις εκδόσεις bell. Είναι βέβαια τεράστιο, αλλά δεν νομίζω πως αυτό αποτελεί πρόβλημα:). Επίσης πολύ καλό -κι εξίσου μεγάλο- είναι:
2) Εκείνη τη μέρα, του Dennis Lehane, εκδόσεις Κέδρος.
Τώρα γενικότερα, βιβλία που προτείνω ανεπιφύλακτα είναι:
1) Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν, Lionel Shriver, εκδόσεις Μεταίχμιο. (Το διάβασα το 2013, κι από τότε δεν έχω διαβάσει κάτι που να μου αρέσει περισσότερο).
2) Ο μπρούντζινος καβαλάρης, Paullina Simons, εκδόσεις Ωκεανίδα. (ό, τι καλύτερο έχω διαβάσει)
3) Ο φωταγωγός, Jose Saramago, εκδόσεις Καστανιώτη. (Φανταστικό βιβλίο).
 
1) Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν, Lionel Shriver, εκδόσεις Μεταίχμιο. (Το διάβασα το 2013, κι από τότε δεν έχω διαβάσει κάτι που να μου αρέσει περισσότερο).
Ίζι, ακούς; Αμάντα, έχω δει την ταινία μετά από πρόταση της Ίζι. Ήταν καταπληκτική, σύντομα θα πιάσω και το βιβλίο :ναι:
 
Τσίου, η ταινία -αν κι αντικειμενικά πολύ καλή- μπροστά στο βιβλίο φαίνεται μέτρια:) Βέβαια συμπεριελάμβανε τον Ezra Miller, το οποίο ήταν μεγάλο συν, γιατί μου αρέσει πολύ.
Εγώ το βιβλίο το είχα πάρει τελείως τυχαία από το public, κι ήμουν μάλιστα σχεδόν σίγουρη πως δε θα με ενθουσιάσει. Σκέφτηκα απλώς να του "δώσω μια ευκαιρία" ή κάτι τέτοιο, και πόσο χαίρομαι που το έκανα.
 

Ίζι

Κυρά των Σκιών
Ακούω ακούω :)))) Εμένα η ταινία μού φάνηκε εξίσου καλή με το βιβλίο. Σεβάστηκε και ανέδειξε την ιστορία. Τσίου, πιστεύω ότι και το βιβλίο θα σε ενθουσιάσει. Όπως κι εσύ, έτσι κι εγώ είδα πρώτα την ταινία.
 
Ίσως επειδή διάβασα πρώτα το βιβλίο, αυτό να έκανε τη διαφορά :) Πάντως, ενώ σίγουρα ήταν ακριβής μεταφορά του βιβλίου -χωρίς αυθαίρετα πρόσθετα στοιχεία που ποτέ δεν εκτιμώ- πιστεύω δεν είχε την ίδια μαγεία. Ήταν απλώς μια πολύ καλή ταινία:)
 
Νομίζω το πιο γνωστό του είναι το "Εγωιστικό Γονίδιο". Προσωπικά θα έπαιρνα το "Η Περί Θεού Αυταπάτη". Έχω δει το ντοκιμαντέρ και το θεωρώ πολύ καλό.
Και εγω εχω δει το ντοκιμαντερ και επισης το θεωρω πολυ καλό. Το βιβλιο σιγουρα θα ειναι καλυτερο αφου θα αναλυεται εκτενεστερα η σκεψη του και θελω να το διαβασω καποια στιγμη.
 
Προτείνω ένα βιβλίο που μου άλλαξε τη ζωή.










Nα έχετε βάλει μεγαμπάητ στο κινητό όμως, μην την πατήσετε σαν εμένα.
 
Νικολα, με τους ρυθμους μου τελευταία, δεν προλαβαινω να διαβασω ουτε τις οδηγιες πλυσιματος. Ρυχαριστω για τις προτασεις, τις εκτιμω. Θα τις κρατησω για τη συνταξιοδότησή μου, σε 50 χρονια απο τωρα. :))))
 
Top