Εμπειρίες από αυτοέκδοση

Φοβερή εμπειρία! Μπράβο Άγγελε για την ενημέρωση!

Να μείνω λίγο στα Πνευματικά Δικαιώματα που με ενδιαφέρουν... Αυτό με το ότι τα στέλνεις στον ευατό σου και έτοιμο ισχύει ή είναι απλά ένας πολύ διαδεδομένος μύθος;
 
Για αυτοέκδοση μέσω εκδοτικού γράφω. Πνεύμα αυτό για τα δικαιώματα φίλη δικηγόρος μου είπε ότι ισχύει εφόσον φέρει σφραγίδα και ημερομηνία το γράμμα.
 
Καλωσόρισες και από μένα Μόνα και σου εύχομαι τα καλύτερα σε κάθε σου εγχείρημα.

Καλό μου Πνεύμα, θαρρώ πως είναι αρκετό το να στείλεις στον εαυτό σου το κείμενο καθώς είναι προφανές πως θα είναι σφραγισμένο.
Άλλωστε η ουσία είναι να μπορείς να αποδείξεις ότι είχες στα χέρια σου το συγκεκριμένο κείμενο πριν την έκδοση κάποιου σκανδαλιάρη.

Το αρνητικό βέβαια είναι πως εσύ μπορεί κάποια στιγμή να το χάσεις αυτό το αντίγραφο και μετά δεν θα έχεις κανένα αποδεικτικό στοιχείο.
Από την άλλη θαρρώ πως έχεις ανάγκη την διασφάλιση αυτή για το διάστημα μέχρι να εκδοθεί (αν εκδοθεί) το βιβλίο σου. Από τη στιγμή που εκδοθεί δεν νομίζω πως μπορεί κάποιος να σου κλέψει τίποτα.


Κλείνοντας να πω πως βλέποντας το νήμα να αναγεννιέται από τις στάχτες του, κάθισα και διάβασα αρκετά αναλυτικά όλους τους διαλόγους από την αρχή για να θυμηθώ και τι έχω γράψει να μην εκτεθώ :P

Όντας σοφότερος πια στη λέσχη και μια και ανοίχτηκε κατά κάποιο τρόπο από σπόντα το συγκεκριμένο νήμα, θα προτιμούσα να μην είχε ανοίξει ποτέ.
Το πρώτο που με ενοχλεί είναι πως πέρασε μια εικόνα δυσφήμησης από μέρους μου (όχι άδικα) αλλά δεν είχα σκεφτεί πως το νήμα αυτό θα έβγαινε κάποια στιγμή και στο google και θα είχαμε και μέλη που θα μάθαιναν τη λέσχη μέσω αυτού.

Και επειδή δεν χρησιμοποιώ "ψεύτικο" όνομα, μου μοιάζει απρέπεια από την πλευρά μου να σχολιάζω δημόσια τον οίκο που καλώς ή κακώς φιλοξενεί το βιβλίο μου.

Μέσα από τους διαλόγους του νήματος κατάλαβα και τούτο που η τότε νιότη μου στη Λέσχη δεν με άφηνε να καταλάβω. Υπάρχει μια λογική καχυποψία προς τα μέλη που έχουν εκδώσει βιβλία για τους σκοπούς της εδώ παρουσίας τους. Παίρνοντας όμως την αρχοντιά μου για παράδειγμα, μπορώ να πω με βεβαιότητα πως κάθε νέο μέλος χρειάζεται ένα χρονικό διάστημα για να πιάσει το νόημα της Λέσχης, για να το πω λαϊκά.

Τα γράφω όλα αυτά με απόλυτα θετικό ύφος και χωρίς κανέναν υπαινιγμό για κανέναν :αγκαλιά:

Τέλος θα ήθελα να παρακαλέσω τους αγαπημένους πλην ξάγρυπνους συντονιστές της Λέσχης να προχωρήσουν στην διαγραφή των παρακάτω νημάτων:

Νήμα 1ο

Νήμα 2ο

Με σεβασμό ;)
 
Άγγελος Κ.

Μη το λες αυτό, ''ότι πέρασες μια εικόνα δυσφήμησης από μέρους σου'', αλλά εγώ προσωπικά δεν ήξερα τίποτα όσον αφορά τους ''Bookstars'' και έκανα μια τυπική αναζήτηση για να βρω κάτι άλλο, μια και δεν μου απαντούν ναι, ή ου. Έτσι έπεσα όλως τυχαία και διάβασα την εμπειρία σου και σε ευχαριστώ πολύ! Αν είναι να κάνω τον σελιδολόγο και τον βιβλιάρχη και να είναι τα βιβλία μου στραβά, κακά και ανάποδα, καθ' ότι είμαι η ίδια πολύ ψείρα σε όλα μου, να μου λείπει το βύσσινο τους :) Την Δευτέρα θα πάω στην Αθήνα να πάρω ISBN και μετά ποιος με πιάνει, ήδη έχω την σελίδα μου και εκεί θα κάνω τον χαμό μου, όταν θέλουν και άμα θέλουν, ας με βρουν... :) Εγώ έχω γράψει 8 βιβλία και είναι όλα πάνω από 600 σελίδες, δεν θα κάτσω να περιμένω τα χτυπήματα τους στην πλάτη μου, άλλωστε ζω στην Ελλάδα και ξέρω, τι είναι να ζεις στην Ελλάδα.... Έλα όμως που έχω μεγαλώσει έξω και ξέρω να μάχομαι, έχω μάθει να τα κάνω όλα μόνη μου και συνεχίζω να τα κάνω.... :) Ας κάνουν βιβλία και όσες μεταφράσεις θέλουν, όμως δεν είναι σαν τα δικά μου και ούτε έχουν ιστορίες σαν τις δικές μου και αυτό δεν το λέω από έπαρση, αλλά από πείσμα.... :) Είμαι πολύ μεγάλη για να έχω έπαρση, και πολύ Ελληνίδα για να το βάλω κάτω.... έχω πείσμα όμως και θα τα καταφέρω....:)

Ευχαριστώ!
Καλό Σ/Κ σε όλους και δεν το βάζουμε ποτέ κάτω και με τίποτα! :)
 
Καλησπέρα αγαπητή Μόνα Π και καλωσόρισες στη Λέσχη του Βιβλίου.
Πρώτα απ' όλα μπράβο για την αισιόδοξη ματιά σου, κι αν μου επιτρέπεις να πω κάτι.
Οχτώ βιβλία με πάνω από εξακόσιες σελίδες το καθένα είναι μεγάλο συγγραφικό υλικό, πράγμα που σημαίνει πολλαπλάσια δουλειά από πίσω, όλο αυτό προϋποθέτει θέληση για μία εμπειρία μοναδική (εργατοώρες, ανάγκη έκφρασης και πολλά πολλά ακόμα).
Πολύ σωστά λες, να μην περιμένεις τα χτυπήματά τους στην πλάτη και να μάχεσαι για όλα αυτά που έχεις δημιουργήσει.
Αυτό που θα σου έλεγα εγώ σαν απλός αναγνώστης:
Δείξε την αξία σου παντού και όχι στην αυτοέκδοση ή μόνο σε προσωπική σελίδα στο ίντερνετ. Υπάρχουν αξιόλογοι εκδοτικοί οίκοι, φιλολογικά έντυπα, συγγραφικοί κύκλοι, που μπορείς να τους παρουσιάσεις τα έργα σου. Όσοι είναι του χώρου δεν είναι κουτοί ούτε κλειστοί κύκλοι ή παρέες. Κάθε χρόνο “τρέχουν” διάφοροι διαγωνισμοί, δείξε τι όπλα έχεις. Το γνωρίζεις κι εσύ καλά πως ένα καλό βιβλίο δεν είναι όμορφο για τον όγκο του και για το όμορφο εξώφυλλό του.
Εδώ πρέπει να σου πω πως η Λέσχη του Βιβλίου κρύβει θησαυρούς, και όταν λέω θησαυρούς εννοώ για τα θέματα και για τα υπέροχα μέλη του. Υπάρχουν πολλά isbn ανάμεσά μας και πολλές κορυφές κατακτημένες, και άλλες τόσες που περιμένουν να κατακτηθούν.
Και πάλι πολλά μπράβο για το πείσμα σου. Μόνο κέρδος θα έχεις.
 
Last edited:
Καλημέρα Στράτη.

Σ' ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια, ναι είναι όπως το λες, είναι εργατοώρες, ανάγκη έκφρασης και πολλά πολλά ακόμα και φυσικά και χρόνια, γιατί δεν τα έγραψα όλα με μιας, το ένα από τα βιβλία μου, είναι η δική μου ''μυθιστορηματική βιογραφία''
που όταν την έγραφα και γελούσα και έκλαιγα, αλλά είμαι αυτή που τα έζησα και δόξα το Θεό κατάλαβα τελικά, πως έχω πολύ χιούμορ....:))

Είμαι στα πρώτα μου βήματα όμως σας συγγραφέας γιατί τώρα αποφάσισα να πετάξω, να πάρω θάρρος και να πω πως είμαι και εγώ εδώ και γράφω πάνω από 10 χρόνια και τώρα αποφάσισα να τα δείξω και να τα πω, έχω δρόμο ακόμη δεν βιάζομαι, τώρα
αν βιάζετε η ζωή για μένα, αυτό θα μου το ψιθυρίσει για να κάνω πιο γρήγορα....:)


Τώρα όσο για την προβολή μου, θα σου πω πως υπάρχει μία μεγάλη πλατφόρμα δικτύου και είμαι εκεί, με ενδιαφέρει πολύ και η διασπορά, γιατί διαβάζει Ελληνικά e-books, εμένα πάντως με ψάχνουν και με βρίσκουν, να είναι καλά και τους ευχαριστώ!

Έχω στείλει στην Αίγυπτο το ένα μου βιβλίο για να γίνει στην Αραβική και το ένα στο Ιράν, τα κέρδη από το βιβλίο μου θα τα πάρει το παιδί που του έχω γράψει την βιογραφία του, εμένα εύχομαι να μην με κρεμάσουν όταν πάω, χαχαχα :)) κι αν πάω, γιατί τους καυτηριάζω πολύ, γι' αυτά που κάνουν! Ξέρω ότι θα το πετσοκόψουν αυτοί που το ανέλαβαν, αλλά δεν με πειράζει, εμένα με ενδιαφέρει το όνομα μου! Όλα αυτά όμως είναι πολύ μελλοντικά, εγώ είμαι καλά και συνεχίζω!

Καλό 3μερο τα λέμε!
:):))
 
Καλημέρα αγαπητή Μόνα Π.
Δεν έχω να πω κάτι άλλο, μόνο ένα τεράστιο μπράβο για την εσωτερική σου δύναμη, εκεί είναι τα πάντα.

Καλημέρα και καλωσόρισες ξανά.
Υπέροχη μέρα.
 
Θα ηθελα ν ακανω μια παρεμβαση.Βασικος σκοπος του φορουμ για εμενα δεν ειναι για να ...αποθεωσουμε τους φανατικους βιβλιοφιλους η να μαθουμε αν η βιβλιοθηκη του ταδε ειναι μινιμαλ η μπαροκ.Ειναι πρωτιστως ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ γυρω απο τον κοσμο του βιβλιου,την αγορα του,τις επιλογες που υπαρχουν..

Πρωτον κι εμενα δε μου αρεσε η αντιμετωπιση της ΜΑΛΒΙΝΑΣ Σ.Τη βρηκα λιγο επιθετικη.
Θεωρω υπερπολυτιμη την καταθεση εμπειριων αυτοεκδοσης και μαλιστα ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ.Διοτι αν σε εναν οικο οι οροι ειναι πιο...επαχθης κι απο τη μνημονιακη συμβαση,θεωρω οτι ειναι ΩΦΕΛΙΜΟ να ενημερωθουν μελλοντικοι συγγραφεις κ ποιο ειναι καλυτερο μερος απο ενα φορουμ του Βιβλιου?
Ειναι αδικο οι κοποι και τα ονειρα ανθρωπων με αγαπη στο λογο και στο βιβλιο να γινονται αντικειμενο ωμης εκμεταλλευσης.
Οταν ενας οικος αντιμετωπιζει εναν νεο δημιουργο με σκαιοτητα πραγματικα του,
αξιζει να γνωστοποιηθει αυτο για να ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ οι υπολοιποι...Αλλα χωρις ονομαστικη αναφορα νομιζω οτι θα περοκειται για ασαφεις αναφορες ποιυ δεν βοηθουν επι της ουσιας.
Για υτο θεωρω κρισιμο να αναφερονται τουτες οι εμπειριες.
Αντιθετως ειναι πολυ χρησιμο να διαβασουμε το παραδειγμα μιας θετικης εμπειριας και να διευρυνουμε τις πιθανες επιλογες μας.
Η Μαλβινα μιλησε με λεπτομερειες ,ενω διευκρινισε οτι δεν εχει ολοκληρωθει η διαδικασια-δεν αποθεωσε κατι με ψευδη.Αρα κρινω το λογο της ειλικρινεστατο κ τις προθεσεις της αγνες κ καμια διαφημιση δεν ειδα.Καλα εκανε κ αναφερθηκε συγκεκριμενα.Στο κατω-κατω ,ο καθενας ας ψαξει τις εναναλλακτικες,που του ταιριαζουν.

Δεν κατανοω επισης γιατι θα πρεπει να κατακριθει που δεν εγραψε αλλου.
Αφου τουτο το θεμα την ενδιαφερει ΤΩΡΑ,γι αυτο βρηκε χρονο ,δεν προλαβαινει αλλα-
μπορει με τον καιρο να ανακαλυψει κι αλλα πεδια ενδιαφεροντος εδω και να μπει στο κλιμα της ΒιβλιοΛεσχης.ΕΠΙΛΕΓΟΥΜΕ τα θεματα οπου ΘΕΛΟΥΜΕ να διαθεσουμε τον πολυτιμο ΧΡΟΝΟ μας.

@ΣΤΡΑΤΗ,λιιγο διαφωνω μαζι σου,βρισκω ισως υπερτιμημενους τους διαγωνισμους.Δε θεωρω βαρομετρο της ποιοτητας ενος εργου την πορεια σε ενα διαγωνισμο-διοτι υπεισερχονται πολλοι παραγοντες για την επιτυχια σε αυτον.Δεν εχω συμμετασχει ποτε ,αλλα εχω παρακολουθησει καποια ενδεικτικα αποτελεσματα -ειδικα στον τομεα της ποιησης(για πεζα δεν ξερω) κ ηταν αποκαρδιωτικο το δειγμα
ως προς το ειδος κ το υφος που δειχνει να "προωθειται"ελιτιστικο κι αποκομμενο απο την κοινωνια-αποψη που τη συμμεριζεται μερος του μεσου αναγνωστικου κοινου.

Ανυπομονω για περαιτερω εμπειριες απο συγγραφεις που ειχαν εμπειριες απο εκδοτικους οικους η που τολμησαν το βημα της αυτοεκδοσης...
 
Καλησπέρα Φαντίνα.
Πάντα σε διαβάζω με προσοχή και ξέρω καλά πως δεν γράφεις για να γράφεις. Δεν θέλω να μονοπωλώ στο όμορφο νήμα τού Άγγελου, ειδικά για ένα θέμα που δεν ξέρω (αυτοέκδοση). Αν θέλεις τη γνώμη μου:
Ασφαλώς και είναι πολύτιμη η κατάθεση εμπειριών σε κάθε θέμα που έχει να κάνει με το βιβλίο, από μία απλή γνώμη, μία ανάγνωση, συζήτηση, μάθηση, συγγραφή, έκδοση, αυτοέκδοση, αμέτρητα θέματα προς ανάπτυξη.
Σε αυτό που διαφωνώ κι εγώ με σένα είναι η επώνυμη θέση ως μονόδρομος. Είναι επιλογή η ανωνυμία και αυτό δεν χαρακτηρίζεται ως ασάφεια ή ότι δεν προσφέρει σε ουσία. Είναι επιλογή και πρέπει να είναι σεβαστή.

Για τους διαγωνισμούς. Είμαι κάθετος και οριζόντιος. Δεν είναι υπερτιμημένοι, και ναι, είναι βαρόμετρο αξίας, αν έχω να διαγωνιστώ με εκατοντάδες ή χιλιάδες συγγραφείς από μία κριτική επιτροπή με αποδεδειγμένη αξία (σκέψου για παράδειγμα να με διάβαζε ένας Αναγνωστάκης ή ένας Μουρσελάς ή ο Γκανάς ή ο Κορτώ ή μία Σωτηρίου ή Δημουλά). Σκέψου να είμαι πρώτος σ' έναν τέτοιο διαγωνισμό, τι κέρδος θα έχω;
Είναι πολύτιμη η κόντρα και ο τερματισμός.
Για έκδοση βιβλίου επίσης, υπάρχουν σοβαροί εκδοτικοί που δεν θα απορρίψουν το ταλέντο και τη σκληρή δουλειά. Δεν υπάρχει καμία αντίθετη περίπτωση και είμαι απόλυτος.
 
Σε αυτό που διαφωνώ κι εγώ με σένα είναι η επώνυμη θέση ως μονόδρομος. Είναι επιλογή η ανωνυμία και αυτό δεν χαρακτηρίζεται ως ασάφεια ή ότι δεν προσφέρει σε ουσία. Είναι επιλογή και πρέπει να είναι σεβαστή.
Δε μιλησα με ελλειψη σεβασμου,ομως δικαιουμαι να αξιολογησω το κατα ποσο μια αποψη με βοηθαει η οχι.
Δεν εχει να κανει με κανενος ειδους σεβασμου,παρα με χρησιμοτητα η μη.
Ειναι η ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ μου αποψη και πιο πολυ την αντιπαρεβαλα στην επιθετικοτητα που δεχτηκε μια καινουρια χρηστρια,που επελεξε τον αντιθετο δρομο-αυτον την επωνυμης αναφορας.
Σεβαστα ολα κι ο καθενας θα γραφει οπως εκεινος κρινει.

Για τους διαγωνισμούς. Είμαι κάθετος και οριζόντιος. Δεν είναι υπερτιμημένοι,.....
και ναι, είναι βαρόμετρο αξίας, αν έχω να διαγωνιστώ με εκατοντάδες ή χιλιάδες συγγραφείς από μία κριτική επιτροπή με αποδεδειγμένη αξία (σκέψου για παράδειγμα να με διάβαζε ένας Αναγνωστάκης ήένας Μουρσελάς ή ο Γκανάς ή ο Κορτώ ή μία Σωτηρίου ή Δημουλά). Σκέψου να είμαι πρώτος σ' έναν τέτοιο διαγωνισμό, τι κέρδος θα έχω
...ειτε εισαι καθετος ,ειτε...διαγωνιος ,εγω θα επιμεινω να τους θεωρω τετοιους απο τα απογοητευτικα δειγματα τουλαχιστον ποιησης που βλεπω να αναδεικνυονται.

Οσο για την πνευματικη ελιτ που μου αναφερεις ως "τιμητη των παντων" θα μου επιτρεψεις να διατηρω μια επιφυλακτικη σταση ως προς την αληθινη ποιοτητα της και το ρολο που τελικα παιζει.
Γιατι-με καθε σεβασμο στην πνευματικη προσπαθεια ολων - αναμεσα στον Αναγνωστακη,τη Σωτηριου(αγωνιστες) και τους Δημουλα-Κορτω υπαρχει χασμα αγεφυρωτο
και δυστυχως σημερα τεινει να επικρατησει o "δευτερος πολος":

Διοτι ως γνωστον ο ρολος του πνευματικου ανθρωπου ειναι ενα διαρκες χρεος να ειναι μπροσταρης της κοινωνιας,να την αφυπνιζει σαν "οιστρος σωκρατικος" ,πληρωνοντας το "τιμημα του κωνειου" ,αν χρειαστει για χαρη της.Η αν προτιμας ο πνευματικος ανθρωπος ειναι σαν τους Σοφους του Σπηλαιου που θελησαν να μοιραστουν το Φως της Γνωσης και της ηθικης ανατασης με τους αλυσοδεμενους κ συσκοτισμενους της Σπηλιας απο συμπονια στο παθος τους κι οχι να αποκοπουν ως μια προνομιουχα καστα.

Οποτε για εμενα Πνευματικος Ανθρωπος ειναι αυτος που εχει πρωτιστως ηθικες και κοινωνικες περγαμηνες.

Απο την αλλη,σημερα υπαρχει ενα τοπιο συγχυσης.Βλεπω την αποδομηση αξιων κ θεσμων και την αποχαλινωση των ηθων να βαπτιζονται συχνα προοδευτικη σκεψη.
Ειδα πχ Ακαδημαικους να υπογραφουν πχ διακηρυξη υπερ του Μνημονιου δηλαδη υπερ της εξαθλιωσης του Λαου κ του οικονομικου διαμελισμου της πατριδας(αναμεσα τους πχ η Δημουλα).
Επισης βλεπω τους πνευματικους ανθρωπου να ΣΙΩΠΟΥΝ ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΑ μπροστα στην ανθρωπιστικη κριση κ το ανθρωπιστικο εγκλημα που συντελειται στη χωρα μας...
Αυτου του ειδους οι "σπουδαιοι πνευματικοι ανθρωποι"γινονται ενιοτε καθεστως στη σημερινη εποχη και υπαρχει μια ταση προωθησης μια συγκεκριμενης λογικης...
Αναρωτιεμαι τι εργα θα προωθουσαν ανθρωποι με τετοια νοοτροπια κ ποσο αξιολογα εργα και φωνες αφυπνισης θα ακουγονταν και θα προωθουνταν μεσα απο εκεινους.Εξου κι οι επιφυλαξεις.

Ας μην επεκταθω αλλο στο θεμα και σας κουραζω,νομιζω ειναι σαφης ο προβληματισμος μου. .
 
Last edited:
Καλησπέρα γλυκιά Φαντίνα.
Κοπελάρα, δεν μίλησες με έλλειψη σεβασμού, το υπογράφω κι εγώ. Αναφέρομαι σε όλους και πρώτα σε μένα όταν λέω για σεβασμό, από μία αγνή καλησπέρα μέχρι να νιώθω χαρούμενος μέσα σε διάλογο και να μη γυρίζω την πλάτη μου ως κάτι διαφορετικό ή ανώτερος τού άλλου. Αν θέλεις τη δική μου γνώμη για την επώνυμη αναφορά: Σοβαρεύει η συζήτηση και η αναφορά γίνεται καταγγελία, μία κατάσταση δηλαδή που απαιτεί παρουσία και των δύο πλευρών (τουλάχιστον). Το ίδιο, ασφαλώς, ισχύει αν εγώ παραμένω ανώνυμος και μιλάω για κάτι επώνυμο.
Στην ουσία του θέματος, δεν διαφωνώ μαζί σου. Πρέπει ν' ακούγονται όλες οι απόψεις, όλες οι εμπειρίες που βοηθούν στο να δούμε ένα θέμα σε βάθος.

Για τους διαγωνισμούς. Θα πω τα ίδια με τα παραπάνω που έγραψα: Η γνώμη σου έχει αξία και δεν είναι στο ελάχιστο μικρότερης τής δικής μου. Σε κάθε χώρο υπάρχουν ανίκανοι για τη θέση που κατέχουν, δεν υπάρχει η απόλυτη τάξη πουθενά (ίσως και να μην πρέπει...). Δεν μίλησα για πνευματική ελίτ ως τιμητές των πάντων, μίλησα για αποδεδειγμένη αξία (δεν τους έβαλα εγώ σε καμία κορυφή, μόνοι τους έφτασαν εκεί που έφτασαν / εγώ μπορεί να το λέω κορυφή, άλλος να το λέει βόθρο), καταξιωμένοι είναι, αν κάνω λάθος κάνουν και πολλοί άλλοι.

Το χάσμα το αγεφύρωτο που λες.
Παραδείγματα πολλά:
Για έναν αγνό πατριώτη η Σωτηρίου ήταν αγωνίστρια.
Για έναν άλλο πατριώτη ο Κορτώ είναι μίασμα και πρέπει να εξαφανιστεί.
Για έναν άλλο ο Χίτλερ ήταν ο απόλυτος αγωνιστής.
Για έναν άλλο η Δημουλά είναι πολύ μικρή για το επίπεδό του.
Άλλος δεν διαβάζει ποτέ Έλληνα συγγραφέα γιατί είναι όλοι τους σκουπίδια.
Άλλος διαβάζει μόνο κλασικούς γιατί η παιδεία του δεν του επιτρέπει να διαβάσει κάτι μικρότερο.
Άλλος δεν θα σε διαβάζει ποτέ γιατί απλά είναι περισσότερο ίσος από σένα.

Μπορώ να γράψω αμέτρητα παραδείγματα για την απέχθεια και για την “αληθινή” ποιότητα, για την επιφυλακτική στάση και για τον ρόλο που εμείς παίζουμε στο παράλογο. Τα αγεφύρωτα χάσματα και τους “δεύτερους πόλους” τα δημιουργούμε εμείς.
Μην ξεχνάς ποτέ πως το πιθανότερο να έχεις προσπεράσει με αηδία έναν αγωνιστή.

Πνευματικός άνθρωπος και ηθική; Με κοινωνικές περγαμηνές;
Ο βασικότερος κανόνας της πολιτικής.

Τα μνημόνια τα στήριξαν όλοι. Κάνω λάθος;

Επανέρχομαι στους διαγωνισμούς.
Ξέρω περιπτώσεις πολλές. Άνθρωποι νέοι που σάρωσαν σε πολλούς διαγωνισμούς. Να τους πω κωλόφαρδους; Καλά, θα τους πω κωλόφαρδους. Άνθρωποι νέοι που έβγαλαν βιβλίο από το μηδέν, κανένα στήριγμα, καμία γνωριμία, κανένα παρελθόν. Άνθρωποι νέοι που σέβονται το ίδιο μία Σωτηρίου κι έναν Κορτώ, ως ανθρώπους του πνεύματος που έχουν προσφέρει πολλά, ο καθένας από τη θέση του. Έχω στο ράφι μου έργα νέων ανθρώπων που βγήκαν μέσα από διαγωνισμούς. Έργα απίστευτης ποιότητας και ταλέντου, αρκετά από αυτά τα διαβάζω ξανά και ξανά και νιώθω μικροσκοπικός ακόμα και σαν αναγνώστης.
 
Last edited:
Καλησπέρα!

Δεν θα πω πολλά, μετά από καιρό διαπίστωσα πως οι εκδοτικοί οίκοι είναι σαν του κομματικούς ψηφόρους, δηλαδή είναι μόνιμα κολλημένοι με κάποιο κόμμα και αν δεν τους αντιπροσωπεύει το βιβλίο σου, η ιστορία σου, θα σου πουν, ότι δεν μας κάνεις, και αυτό το λέω γιατί και την ηλικία έχω για να το καταλάβω, αλλά και την προσωπική μου εμπειρία.... οι εκδοτικοί είναι πάρα πολλοί στην χώρα μας, σχεδόν αμέτρητοι, βιβλία όμως υπάρχουν συγκεκριμένα, τα θέλουν μη ''προβληματισμένα'', κάνουν μεταφράσεις ξένων και μετά ίσως να λένε, πως δεν φέρουμε και καμιά ευθύνη όσον αφορά την ιστορία, που ίσως τυχαίνει να είναι ''καυστική'', εμείς κάναμε μόνο την μετάφραση και αυτό είναι όλο!

Υ.Γ.
Πχ, εγώ γράφω για μνημόνια στο ένα βιβλίο μου και για τις ανησυχίες του ήρωα για την πατρίδα, αλλά αντί να μου το κόψουν, μου ζήτησαν 10χιλ ευρώ, για να το κάνουν, τι να λέμε τώρα; :( Όσο για τα άλλα που έχω γράψει, όλα έχουν μέσα προβληματισμό, για την ζωή, το αύριο και το χάλι γενικά που :ωιμέ::ουχ::πανικός: είναι γύρω μας..... Έχω παιδιά και δεν μπορώ να τα δω αλλιώς.....

Καλή συνέχεια σε όλους, έχουμε ανάγκη από γερά νεύρα και επιμονή, όσο για υπομονή και αυτήν την έχουμε ανάγκη.... πιο πολύ από όλα....:)
 
Last edited:
Καλησπέρα σας φίλοι.

Είχα εκδηλώσει στο φόρουμ την πρόθεσή μου να κάνω αυτοέκδοση το βιβλίο μου και κάποια μέλη με παρότρυναν να το στείλω πρώτα σε κανονικούς εκδότες, γιατί δεν θα είχα τίποτα να χάσω. Τελικά το έστειλα και το μόνο που έχασα ήταν 3 μήνες.

Το έστειλα σχεδόν σε όλους τους εκδοτικούς της Ελλάδας. Οι περισσότεροι δεν λειτουργούν πια, άλλοι είχαν κλεισμένο το εκδοτικό τους πρόγραμμα, κάποιοι ήθελαν να τσεπώσουν το χιλιάρικο. Σε άλλους δεν ταίριαζε στο ύφος του οίκου τους και αρκετοί ήταν αυτοί που δεν απάντησαν καθόλου. Υπήρξαν ορισμένοι που μου είπαν ότι τους άρεσε το έργο μου, αλλά συνέτρεχε κάποιος από τους παραπάνω λόγους και έτσι δεν έκατσε τελικά η φάση.

Αποφάσισα να προβώ σε αυτοέκδοση, όπως είχα αποφασίσει και αρχικά, διότι ήξερα τι παίζει στο χώρο. Κακά τα ψέματα: οι εκδότες ακόμη και να διαθέτουν λεφτά, δεν μπορούν να σε εκδώσουν, εάν το έργο σου δεν είναι φιλικά προσκείμενο στο κόμμα με το οποίο συνεργάζονται ή στην ιδεολογία τους. Επίσης δύσκολα το εκδίδουν εάν δεν είναι ροζ λογοτεχνία (γυναικουλίστικα κι έτσι).

Επέλεξα τον εκδοτικό οίκο Ownbook. Πάρα πολύ καλές τιμές (οι καλύτερες απ' ό,τι ξέρω). Αλλά και συζητήσιμες. Οι άνθρωποι του Ownbook είναι κανονικοί επαγγελματίες και αγαπάνε το βιβλίο. Σου φέρονται με σεβασμό και νοιάζονται πραγματικά για κάποιον που ξεκινά αβοήθητος να κάνει κάτι δικό του.

Το τελευταίο μου άγχος ήταν εάν θα γίνει καλή δουλειά στην εκτύπωση. Ώσπου έλαβα το δέμα με τα αντίτυπα και ανακουφίστηκα. Τα βιβλία ήταν άψογα και κομμένα στο αλφάδι. Άκρως επαγγελματικά. Οι άνθρωποι σε βοηθούν με όποιο τρόπο μπορούν να πάει καλά το βιβλίο σου.
Ακόμα είμαστε στην αρχή και το βιβλίο μου αναπαράγεται σε διάφορα ενημερωτικά site, πριν καν καταχωρηθεί στη βιβλιονέτ.
Τα μυρμήγκια του Στάλιν και άλλες ιστορίες.

Φυσικά το αν θα πάει καλά το βιβλίο σου εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες. Π.χ αν θα αρέσει στους διαχειριστές των ειδησεογραφικών/διαφημιστικών σελίδων. Ή για παράδειγμα από το αν βρίσκεσαι σε επαφή με το κοινό στο οποίο απευθύνεται.

Πάντως προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον έχει ένα έργο και το βλέπει σοβαρά και σκοπεύει να προβεί σε αυτοέκδοση, να απευθυνθεί στο Ownbook.
 
Καλοτάξιδο το βιβλίο σου αγαπητέ Κωνσταντίνε.
Ελπίζω να μας πεις κάποια στιγμή δυο λόγια για το βιβλίο.
Και πάλι εύχομαι ό,τι καλύτερο και δυναμική σειρά για το επόμενο.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
καλή επιτυχία στο βιβλίο σου, φίλε Κωνσταντίνε. :)
 
Καλημέρα όλη μέρα σε όλους.

Αγαπητέ Κωνσταντίνε,
είδα το βιβλίο σου πρωί-πρωί, σε μεγάλο βιβλιοπωλείο (Πολιτεία) και σε σωστή θέση.
Μπορώ να πω πως οι εκδόσεις έκαναν πολύ όμορφη δουλειά, καλοφτιαγμένο σε όλα του,
δεν πρόλαβα δυστυχώς να διαβάσω πολλά γιατί τρέχω σαν παλαβός αυτές τις μέρες.
 
Top