Νήμα για εφήμερα μηνύματα (που όμως θα μείνουν για πάντα στην καρδιά μας)

Και δεν καταλαβαίνω γιατί τα δημοσιεύει η ιστοσελίδα αυτά τα σχόλια. Δεν προσφέρουν κάτι στον όποιο διάλογο. Απλά ανοησίες και κακιά περιέχουν.
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Έχετε διαβάσει ποτέ τα σχόλια σε οποιοδήποτε άρθρο της ιστοσελίδας του Πρώτου Θέματος; Αυτοί που τα γράφουν είναι υπαρκτοί άνθρωποι και κυκλοφορούν κανονικά;
Οπως εχω πει και αλλου, ασχολουμαι με ενημερωση και αναγνωση σχολιων στα σοσιαλ μυδια στις σποραδικες σαδομαζοχιστικες μου εξαρσεις, και οποτε συμβαινει αυτο αποφασιζω να αραιωναω ολο και πιο πολυ. Σε αυτο το μαγικο κοσμο δεν αναγνωριζω ουτε τα ατομα που ηξερα στην πραγματικη ζωηως ιδαιτερα μορφωμενα και καλλιεργημενα.

Βλεποντας τα προσφατα βιντεο με τους Ταλιμπανεζους που επαιζαν συγκρουωμενα και με βαρακια, θεωρω πολυ πιθανο οτι ολα τα σχολια ολων των σοσιαλ και των ιστοσελιδων, εισαγονται απο το Αφγανισταν
 
Κι εγώ τον εσωτερικό, κρυφό σαδομαζοχισμό μου κατηγορώ για την ανάγνωση τέτοιου είδους σχολίων. Νομίζω πως οι Ταλιμπάν πιθανότατα να έγραφαν πιο σοβαρά σχόλια. Κάποιοι από αυτούς έστω...
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Αναρωτιεμαι αν εχει σκεφτει κανενας να φτιαξει ανθολογιο με τα πιο εξωφρενικα (οχι απαραιτητα κακα) σχολια.

Κατα την πρωτη καραντινα, ειπα να κανω (για ευνοητους λογους, βλ. καραντινα) μια συντομη επιστροφη στο φειςμπουκ και εβλεπα συζητησεις σε γκρουπ. Ενας απο αυτους που σημερα λεμε "αρνητες" σχολιαζε μαλλον τη διαφημιση που ελεγε για το πλυσιμο χεριων κλπ και ελεγε "ωραια ανακαλυψη αυτος ο φονικος υπερμεταδοτικος ιος που αντιμετωπιζεται απλα με... σαπουνι!"

Πραγματικα, απο ολα τα φεικ νιουζ, τα μαργαριταρια και τους συλλογισμους επιπεδου νεαντερταλ που διαβαζω, ηταν το συγκεκριμενο ποστ του οποιου η λογικη με βραχυκυκλωσε. Δηλαδη οσο πιο φονικος και μεταδοτικος ιος ειναι πρεπει να αντιμετωπιζεται με πιο εξεζητημενα πραγματα, οπως χλωρινη, ή και κλιβανο. Αρα επειδη τον αποφευγουμε απλα σαπουνιζοντας τα χερια δεν μπορει να ειναι τοσο επικινδυνος. Αντε να του εξηγησεις οτι το σαπουνι ειναι θεμα υγειινης και οχι θεραπεια αμα τον κολλησεις (δηλ να σου σαπουνισουν το αιμα για να γινεις καλα).

Εαν ο συγκεκριμενος δεν ειναι ταλιμπανεζος, ειναι ενας ανθρωπος απο τον οποιο εξαρταται καποια επιχειρηση ή υπηρεσια, που πιθανον μεγαλωνει παιδια, και που σε μερικους μηνες θα ψηφισει.
 
Last edited:
Θυμίζω τι είχε πει ο πολύς Ουμπερτο Έκο για τα σόσιαλ το όχι πολύ μακρινό 2015.
Το χαρακτήρισε για την ακρίβεια «επίθεση ηλιθίων» :
«Εδωσαν δικαίωμα λόγο σε λόχους ηλιθίων οι οποίοι προηγουμένως δεν μιλούσαν παρά σε μπαρ, μετά από ένα ποτήρι κρασί. Τότε δεν έκαναν κακό στους υπόλοιπους. Εκεί κάποιος τους έκοβε την κουβέντα ενώ τώρα έχουν το ίδιο δικαίωμα να μιλούν όσο και ένα βραβείο Νόμπελ».
 

Αντέρωτας

Ξωτικό του Φωτός
Προσωπικό λέσχης
Παρατηρω οτι σε συγκεκριμενες δολοφονιες που σοκαρουν το πανελληνιο, υπαρχει μια οργη της κοινης γνωμης εναντιον καποιου προσωπου. Σε περιπτωσεις εμπρησμου ομως η οργη κατευθυνεται εναντιον της πυροσβεστικης και του κρατους και ποτε εναντιον του εμπρηστη. Δηλ. η πυρκαγια στο Ματι λεγεται οτι ξεκινησε απο ενα μπαρμπα πουε καιγε χορτα. Ολοι εβριζαν την τοτε κυβερνηση, και ποτε κανενας δεν αναφερθηκε στο προσωπο του μπαρμπα, και κανενας δεν πηγε στο τμημα οπου κρατειτο για να τον λιντσαρει ή για να διαμαρτυρηθει με πλακατ και συνθηματα.

Το ιδιο και σημερα, ακουμε οτι "συνελαβαν Ν εμπρηστες" αλλα πιστευω ποτε δε θα μαθουμε τιποτα για αυτους ή τα κινητρα τους, ουτε θα μαθουμε που κρατιουνται και κανενας δε θα διαμαρτυρηθει εναντιον του εμπρησμου.
 
Πραγματικά, έτσι είναι. Ενώ δε διαφέρει σε τίποτα ο εμπρηστής από τον δολοφόνο. Πιθανόν να οφείλεται στο γεγονός ότι ο Έλληνας θεωρεί τον εαυτό του πολύ έξυπνο και δε "μασάει αυτά που του σερβίρουν και βλέπει τις συνομωσίες που εξυφαίνονται εναντίον του από σκοτεινά κέντρα" και δε πιστεύει πως ο συλληφθείς είναι πράγματι ο εμπρηστής ή πολλές φορές η ταυτότητα του εμπρηστή δε βολεύει και ιδεολογικά (το άλλο κόλλημα του Έλληνα), ώστε να ξεσπάσει η "δίκαια οργή του" κατά του υπευθύνου.
 
Η διαφορά είναι ότι το 90% της κοινής γνώμης γελάει με την είδηση του εμπρηστή και δεν πιστεύει ότι είναι αληθινή. Όλα είναι σχέδιο της κυβέρνησης, των ιλλουμινάτι και του Μπιλ Γκέιτς για να βάλουν ανεμογεννήτριες. Τουλάχιστον στο φεισμπουκ αυτή η βλακεία επικρατεί στα σχόλια.
 
Και εκτός fb ίδια είναι η κατάσταση. Τα ίδια ακούγονται παντού. Ή εναλλάσσονται καμιά φορά με εργοστάσια, καζίνο, ξενοδοχεία. Πολλές φορές οι εμπρηστές είναι "λάθρο που θέλουν να καταλάβουν τη χώρα μέσω των εμπρησμών".
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Ένα τέτοιο δραματικό σινεμά κι όμως δεν έφτασε ποτέ εδώ πέρα. Είναι να υποθέτεις κάποιον δάχτυλο.

 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Είμαι οπαδός του καλού δραματικού σινεμά.

(πρέπει να πληρώνει για κάποια ασέβεια στον θεό γκανέσα, πάντως, αν κρίνω από τα κοντινά στο είδωλό του)

Δεν ξέρω αν είδες το δραματικό τηλεφώνημα με τον Mr. Williams, που έβαλα πιο πάνω.
 
Last edited:
Σχετικά με τους εμπρησμούς,αυτό που πρέπει να κρατήσουμε,είναι ότι ο συριζα,όταν ήταν κυβέρνηση,τους υποβάθμισε σε πλημμέλημα
 
Πες μου ότι έχεις μεγαλώσει αυτό το παιδί, χωρίς να μου πεις ότι έχεις μεγαλώσει αυτό το παιδί:
Στο κρυφτό, ενώ έχουν διασταυρωθεί οι ματιές μας, συνεχίζω να προσποιούμαι ότι ακόμη ψάχνω, διότι δεν έχει κρυφτεί καλά. Για το σασπένς, αναρωτιέμαι δυνατά, "Μα, που είναι αυτό το παιδί;" ώσπου ακούω μια φωνούλα: ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ! :))))
(Παιδί μου, εσύ!)
 
Top