Καλοκαιρινή νέα συνανάγνωση για το καλοκαίρι;

Ποιο βιβλίο τελικά;


  • Total voters
    21
  • Poll closed .
Εφόσον είχαμε 10 προτάσεις από 10 μέλη, θεώρησα ότι μπορεί να ανοίξει η δημοσκόπηση. Δικιά σας λοιπόν

1. Η δημοσκόπηση είναι ονομαστική
2. Είναι πολλαπλής επιλογής. Ο καθένας μπορεί να ψηφίσει όσα βιβλία θέλει.
3. Ψηφίστε μόνο όσα βιβλία σκοπεύετε να διαβάσετε εφόσον επιλεγούν (Θεωρώ ότι είναι ηθική υποχρέωση όποιου ψηφίσει κάποιο βιβλίο εφόσον αυτό κερδίσει να πάρει μέρος στην συνανάγνωση)

Η δημοσκόπηση θα είναι ανοιχτή ως τις 12/6 μετά θα έχουμε μερικές μέρες να προμηθευτούμε το βιβλίο. Προτείνω να ξεκινήσει η συνανάγνωση στις 27/6 ή στις 4/7 (αυτό βέβαια ας το δούμε μετά την επιλογή του βιβλίου ώστε να δούμε ποιοι θα πάρουν μέρος τελικά και πότε βολεύει αυτούς)
 
Last edited:
Θα στηρίξω την επιλογή της Διχασμένης!!! Δλδ το βιβλίο του Περεκ!!!

Μου ταιριάζει απόλυτα για καλοκαιρινό ανάγνωσμα!!!
 
Συνονόματε γιατι κι εμένα Δημήτρη με λένε δεν παρεξηγήθηκα. Απλά είπα και πιο πάνω πως 2 απο τα βιβλία δε μου αρέσουν και δε θα τα διαβάσω αν τυχει και βγουν παρ ολο που θέλω να συμμετέχω στη συνανάγνωση. Αλλα δεν τα κατανομάζω ούτε και φυσικά τα κρίνω. Αν βγουν σημαίνει πως αρέσουν στην πλειοψηφία και καλά κάνουν. Ας το διαβάσουν και καλή συνανάγνωση απλα εγω δε θα συμμετέχω μιας και δεν είναι του γούστου μου.

Οπως και σίγουρα σε άλλους δεν αρέσουν κάποια άλλα. ή μπορεί να το έχουν διαβάσει και να μη θέλουν να το ξαναδιαβάσουν.

Τέλος πάντων τράβηξε πολύ όλο αυτό και δεν υπήρχε λόγος. Και δεν υπάρχει λόγος να ζητας συγνώμη :).

Εκτος απο τον Άνθρωπο που γελά είναι και 2 άλλα βιβλία που θέλω να βγουν και θα τα ψηφίσω.
Σου ζηταω συγνωμη γιατι δεν ειχα προθεση να μειωσω την επιλογη σου και φοβαμαι οτι οπως εξεφρασα την αποψη μου μαλλον αυτο εδειξα :/


Οσον αφορα την ψηφοφορια περα απο το δικο μου θα ψηφιζα σιγουρα την Παναγια των παρισιων αλλα εφοσον αποσυρθηκε δεν ειμαι σιγουρος για το πιο αλλο θα ψηφισω ακομα (δεν θελω να ψηφισω καποιο και μετα να μην το διαβασω) οποτε θα περιμενω λιγο καιρο ακομα μεχρι να αποφασισω :-)
 
Κι εγώ ξέρω σίγουρα ένα που θα ήθελα να διαβάσω πέρα από τη δική μου πρόταση γιατί τα έχω ήδη στη βιβλιοθήκη μου! Αμφιταλαντεύομαι όμως ακόμη και για ένα άλλο που θα με ενδιέφερε, αλλά δεν ξέρω που να δώσω μεγαλύτερη βαρυτητα. Να αγοράσω κι άλλο κι ας μεγαλώνει η στοίβα των αδιαβαστων ή να αρχίζω να μειωνω τη λίστα των αδιαβαστων και να διαλέξω αυτά που έχω ήδη προς ανάγνωση; :χμ:
 
Εγω ψηφισα την δικη μου προταση ( '' Νεοελληνικη Μυθολογια'' του Κορτο) οπως και το Αλικο Γραμμα και το '' Ο Ανθρωπος που Γελα'' του Ουγκω. Αυτη τη φορα θα προσπαθησω να ειμαι συνεπης στη συναναγνωση εαν επιλεγει καποιο απο αυτα. :)

Βαγγυ, η καταρα μας ειναι να γεμιζουμε τα ραφια μας με αδιαβαστα βιβλια, οποτε ενα παραπανω που θα παρεις και τι εγινε; :))))
 
Να μαι και γω παιδια μετ απο πολυ καιρό. σας χαιρετω ολους

ειδα συναναγνωση και μου αρεσε. θα ψηφίσω τα 100 χρονια μοναξιας και το ζωη οδηγιες χρησης.
δυστυχως στον μελμοθ ήμουν ασυνεπης. θα επανορθώσω ομως...:)))
 
@Ιαβέρη, πραγματικά συμφωνώ σε αυτό που λες περί αδιαβαστων. :ρ Αλλά επειδή είναι και καλοκαίρι και λέω να πάω καμία μέρα στη θάλασσα, ψήφισα εκ του ασφαλούς τις δύο επιλογές που έχω στη βιβλιοθήκη μου και θέλω να διαβάσω. Επίσης, λέω να μη δεσμευτω σε κάποιο αλλο που δεν ξέρω αν θα μπορεσω να το πάρω. Οπότε, εάν δε βγει το 100 χρόνια μοναξιά ή οι άθλιοι και μπορώ να ακολουθήσω στη συναναγνωση του νικητηριου βιβλιου, θα ακολουθήσω! ;)
 
Last edited:
Απο οτι φαινεται θα γίνει μάχη για το ποιο βιβλίο τελικά θα επιλεχθει. Προσωπικα παντως ψήφισα τους Αθλιους που προτεινα και του Γιαλομ που το έχω διαβάσει αλλα θα ηθελα να ξαναδιαβάσω. Απο εκει και πέρα υπαρχουν δυο ακόμα που θελω να διαβάσω (δαιμονισμενοι, εκατο χρονια μοναξιά) αλλα δεν ηξερα αν θα μπορουσα σε αυτα να ακολουθήσω και για αυτό δεν τα ψηφισα.
 
Πέρα από το "Άλικο Γράμμα" (τη δική μου πρόταση), και τους "Δαιμονισμένους" (στα πρώτα 3 της λίστας αναμονής μου), ψήφισα και το βιβλίο του Γιάλομ γιατί έχουμε αφήσει ανοιχτά ζητήματα με το Φρειδερίκο από τη συνανάγνωση με το "Ζαρατούστρα"!!!
 
Εγώ υπάρχει μια περίπτωση να δουλεύω σε κατασκήνωση εκτός Αθηνών εκείνες τις μέρες. Οπότε δεν θα ρίξω την ψήφο μου μέχρι να μάθω που θα βρίσκομαι. Ανεπίσημα πάντως, να ξέρετε ότι οι Άθλιοι έχουν +1 από εμένα. Τόσες φορές έχουν προταθεί για συνανάγνωση, νομίζω ήρθε η ώρα τους!
Αν πλειοψηφήσουν κι εγώ δεν μπορώ να πάρω μέρος στην συνανάγνωση, θα σκάσω, να το ξέρετε!:νατώρα:
 
Εγώ έχω διαβάσει 5 από τα προτεινόμενα βιβλία και δεν τα ψήφησα αν και δεν θα τα θεωρούσα κακή επιλογή. Από τα υπόλοιπα 5 απέρριψα ένα το οποίο δεν θα ήθελα να διάβαζα σε καμία περίπτωση και ψήφησα την δικιά μου πρόταση (προφανώς) και 2 άλλες προτάσεις που μου φάνηκαν δελεαστικές (δημοφιλείς συγγραφείς που μάλλον δεν θα διάβαζα ποτέ με δικιά μου πρωτοβουλία)
 
Χαιρεται!
Θα ηθελα και εγω πολυ να συμμετεχω σε αυτήν την συνανάγνωση. Πέρα απο τα εκατό χρόνια μοναξιά, το οποίο εχω διαβασει και βρηκα εξαιρετικό, απ ότι βλεπω υπάρχουν πολύ καλές προτάσεις!
 
Με ενδιαφέρει να συμμετέχω. Κάποια από τα βιβλία όμως, δεν μου προκαλούν το ενδιαφέρον για το καλοκαίρι, οπότε επιφυλάσσομαι.. :ουχ:
 
Γεια σας Νεαρά και Γιάννη. Το θεμα είναι να παρετε μέρος σε περίπτωση που κερδίσει βιβλίο που ψηφισατε. Φυσικά κανείς δεν θα απαιτήσει να διαβασετε βιβλίο που δεν θέλετε.:)
 
Περα απο την δικη μου επιλογη, που δεν βλεπω να συγκινει ( :p ), ψηφισα και τους Δαιμονισμενους του Ντοστογιεφκση γιατι εχω ακουσει οτι ειναι απο τα πολυ καλα βιβλια του. Εξαλλου οσα βιβλια του εχω διαβασει τα εχω λατρεψει. Απο τα προτεινομενα εχω διαβασει τους Αθλιους, το ''Ο ανθρωπος που γελα'' και το ''Οταν εκλαψε ο Νιτσε''. Αν βγουν οι Αθλιοι που απο οτι βλεπω προηγουνται ισως συμμετασχω και εγω στην συναναγνωση μιας και πανε πολλα χρονια αφοτου το διαβασα το συγκεκριμενο βιβλιο.
 
Σε πρώτη φάση επιλέγεται το βιβλιο μεσω της ψηφοφορίας

Μετά ανάλογα με το μέγεθος του και την διάθεση των συμμετεχόντων αποφασίζεται η διάρκεια της και το βιβλιο χωρίζεται σε τμήματα περίπου ίσα για να διαβαστουν ανα εβδομάδα

Στην συνέχεια ανοιγουμε ένα νεο νήμα οπου καθε Σαββατοκύριακο σχολιαζουμε την υλη της εβδομάδας. Τα σχολια φυσικά περιεχουν πληροφορίες για την πλοκή οπότε οποιος δεν συμμετέχει τα διαβαζει με δικο του ρίσκο. Για τον ίδιο λογο σχολιαζουμε μονο την υλη της εβδομάδας, ασχετα αν εχουμε διαβασει και από τα παρακάτω.
 
Λοιπόν, ψήφισα κι εγώ και παραλίγο να τα ψηφίσω σχεδόν όλα! Εννοείται ότι ψήφισα τη δικιά μου επιλογή, αλλά ψήφισα και τους Άθλιους, τον άνθρωπο που γελά (που είναι και το μοναδικό από τις ψήφους μου που δεν έχω διαβάσει), το Ζωή: Οδηγίες χρήσεως και τη Νεοελληνική Μυθολογία του Κορτώ. (Προειδοποίηση: Αν βγει η Νεοελληνική Μυθολογία να ξέρετε ότι είναι πάρα πολύ αστείο βιβλίο, αλλά μπορεί κάπως να σοκάρει μερικά άτομα!) Ήθελα να ψηφίσω και τα εκατό χρόνια μοναξιά, αλλά πρώτον νόμιζα ότι δεν γίνεται να ψηφίσω τόσα πολλά και δεύτερον μου φάνηκε αρκετά βαρύ και μελαγχολικό βιβλίο, όταν το είχα διαβάσει (συγνώμη Βάγγυ!)
 
Χαχα, καλε τι συγγνώμη σιγά. Ούτως ή άλλως στη βιβλιοθήκη μου είναι, κάποτε θα το διαβάσω κι αυτό. Και οι άθλιοι που προηγούνται είναι από τα βιβλία που θα ήθελα να διαβάσω. :)))
 
Top