Μ' αρέσει… Δεν μ' αρέσει…

@ΚρίτωνΓ
Και για να σου απαντήσω για τους άλλους λαούς, αυτοί έμαθαν να μιλάν μιας και οι Αρχαίοι Έλληνες είχαν ταξιδέψει σχεδόν σε όλη την υφήλιο. (μου διαφεύγει αν είχαν πάει στον Βόρειο Παγωμένο)
Είχαν, είχαν. Δίδαξαν και στους Εσκιμώους να αναγνωρίζουν και να ονοματίζουν τις 50 διαφορετικές αποχρώσεις του λευκού
 
Μην το γελάς.
Κάτι ψεκασμένοι που πιστεύουν την Τζιροπούλου, πιστεύουν όντως πως οι Εσκιμώοι έχουν 50 διαφορετικές λέξεις για το λευκό!!
 
χρησιμοποιημένου σώβρακου;
Μου βγήκε ο καφές από τη μύτη. :χαχα:

Από τους μύθους για την ελληνική γλώσσα ο αγαπημένος μου είναι αυτός της μιας ψήφου όπου και καλά για μια ψήφο δεν έγινε η ελληνική παγκόσμια γλώσσα.Μάλιστα πολύ πρόσφατα είχα κουβέντα με έναν γνωστό ο οποίος προσπαθούσε να με πείσει ότι όντως έτσι έγινε. Βέβαια ο ίδιος γνωστός σε μια άλλη κουβέντα μου ανέπτυξε τη θεωρία ότι το Ολοκαύτωμα ήταν σχέδιο των ίδιων των Εβραίων για να μπορέσουν μετά να φτιάξουν το δικό τους κράτος. Αν βρω όρεξη κάποια στιγμή θα μοιραστώ κι άλλα διαμάντια ιστορίας που μου χάρισε ο τύπος.
 
Δεν μου αρέσει που όσους ισπανοφωνους και Ιταλούς τουρίστες έχω γνωρίσει, δεν μιλούν αγγλικά. Καθόλου. Καταρχάς, είναι λίγο επικίνδυνο. Εδώ ίδια γλώσσα μιλάμε και μπλέκουμε. Κατά δεύτερον είναι εκνευριστικό, γιατί τους βλέπεις πως δεν κάνουν ούτε μια προσπάθεια, να σε συναντήσουν στην μέση, έστω με παντομίμα. Και οκ, τους ισπανοφωνους μπορώ με λίγη προσπάθεια να τους δικαιολογήσω. Οι Ιταλοί τόση αυτοπεποίθηση που τη βρίσκουν;
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
Αυτό με τους Ισπανόφωνες δεν το έχω παρατηρήσει. Κάπως λογικό, αφού μιλάω Ισπανικά και έτσι επικοινωνώ. Αν και για να το λες, έτσι θα 'ναι.

Αυτό με τους Ιταλούς όμως... Με εκνευρίζει αυτή η παντελής έλλειψη της παραμικρής προσπάθειας να βρουν έναν κοινό τόπο, με σπαστά αγγλικά; με χειρονομίες; πάντως σίγουρα όχι με το να σου μιλάνε έναν χείμαρρο Ιταλικά, ακόμη κι εκτός Ιταλίας. Όταν το κάνουν, απλά μιλάω Ελληνικά. Η μόνη γλώσσα που αντιπαθώ είναι τα Ιταλικά, και νομίζω πως είναι λογω τέτοιων εμπειριών. Σου δίνουν την εντύπωση πως πιστεύουν πως μιλάνε μια ιδιαίτερα εξαίρετη γλώσσα που οι υπόλοιποι οφείλουμε να ξέρουμε.
 
@Τσίου οι Ιταλοί πράγματι ΔΕΝ μιλούν αγγλικά. Για κάποιο λόγο δεν μαθαίνουν ποτέ τους αγγλικά (με λίγες εξαιρέσεις). Οι Ισπανοί είναι καλύτεροι στο θέμα της γλωσσομάθειας. Και σε αυτό που λες πάντως έχεις δίκιο- οι Ισπανοί έχουν και μια καλή δικαιολογία γιατί ο μισός κόσμος (τρόπος του λέγειν, πάρα πολλοί τέλος πάντων) έχει ως γλώσσα του τα Ισπανικά. Οι Ιτ-άλλοι έχουν πράγματι ανεξήγητη αυτοπεποίθηση.
Πάντως ακόμα και εάν έχουν διάθεση, δεν ξέρουν - δεν μπορούν. Το αντιδιαστέλλω με τους Γάλλους που δεν μιλούν αγγλικά από σωβινισμό (και όχι επειδή δεν καταλαβαίνουν / δεν ξέρουν)
 
Στο Παρίσι, ρώτησα σε ένα σουπερ μάρκετ οδηγίες για το που βρίκεται η οδός του ξενοδοχείου που έμενα. Έκαναν όλοι ότι δεν καταλάβαιναν, ήρθε μία κυρία και τους την είπε καλά καλά και μου έδωσε οδηγίες (ήταν ακριβώς δίπλα, αποκλείεται να μην την ήξεραν). Ευτυχώς που έχει γίνει τόσο εύκολη η χρήση gps και τα γλυτώνεις αυτά.

Στα Ιεροσόλυμα από την άλλη, είχα πάει με μια θεία μου και τη γιαγιά μου, ήθελαν να ρωτήσω οδηγίες για ορθόδοξα αξιοθέατα, τους περαστικούς.. Που σφάζονται μεταξύ τους εκεί πέρα για θρησκευτικούς λόγους.. Δεν σφάξανε λέω.

Για να είμαι on topic, μου αρέσει το gps, δεν μου αρέσει να ρωτάω οδηγίες..

Εδιτ: Στην Αλβανία που πέρασα με την μηχανή, με σταματούσαν στο δρόμο και με ρωτούσαν αν χρειάζομαι κάτι σε άπταιστα Ελληνικά, δεν συνάντησα κανέναν εκεί που να μην μιλάει Ελληνικά ή Αγγλικά. Οφείλω να ομολογήσω κιόλας, ότι τα αγγλικά τους ήταν πολύ καλύτερα από τα δικά μου (επιπέδου lower) και σε προφορά και σε λεξιλόγιο
 
Μου αρέσει πολύ που γνωρίζω την δουλειά στην οποία δουλεύω, κάτι που οδηγεί σε μειωμένο άγχος.

Δεν μου αρέσει που ως συμβασιούχος, έχω περιορισμένες αρμοδιότητες. Ανυπομονώ να φύγω να εργαστώ αλλού. (και έχω ήδη κανονίσει για αυτό). Νιώθω σαν να με λυπούνται οι μόνιμοι.

Δεν μου αρέσει που την επόμενη εβδομάδα, θα εργαστώ άλλες 5 μέρες.

Μου αρέσει που τόσο καιρό δουλειάς έχω μαζέψει άδειες που δικαιούμαι, και θα τις πάρω σταδιακά.
 
Μου αρεσει τοσο πολυ και με συγκινεί ακόμη περισσοτερο, όταν δέχομαι γλυκα λογια χωρίς εμφανη αφορμη. Για παραδειγμα, το πρωι γιος μου, μεταξυ ασχετου* και ασχετοτερου**, μου ειπε οτι ειμαι η ασπιδα του. Ε τελος παντων, ειναι πολυ ομορφο να το εισπράττω απο τους πιο αγαπημένους μου ανθρωπους. Με κανει πολυ υπερηφανη και κομπαζω ξεδιαντροπα, κατι που δεν με χαρακτηριζει εν γενει.

Δηλαδη φιλιομασταν στο δρομο :))))
 
@ΚρίτωνΓ το πρόβλημα (μου) δεν είναι που, όπως σωστά είπες, δεν μαθαίνουν αγγλικά από μικροί, το πρόβλημα είναι ότι ταξιδεύουν με σιγουριά πως όλοι θα τους καταλάβουν. Και το χειρότερο είναι αυτό που λέει ο @Φαροφύλακας, δεν θα κάνουν την παραμικρή προσπάθεια. Το ακόμη χειρότερο μου συνέβη τις προάλλες, είπα στα ιταλικά πως δεν μιλώ ιταλικά (3η προσπάθεια να εξηγήσω) και συνέχισε να μου μιλάει στα ιταλικά. Θα μάθω την γλώσσα τους (που μου αρέσει) μόνο και μόνο για να πάω Ιταλία, να παραγγείλω πίτσα με αυτή την απαίσια ζύμη τσιγαροχαρτο, και να τους πω πως είναι άθλια.
Οι Γάλλοι τουρίστες από την άλλη μιλούν αγγλικά μια χαρά, και όσοι μιλούν σπαστα κανουν προσπάθεια ή χαιρετούν στα ελληνικά. Παράπονο κανένα.
 

Φαροφύλακας

Απαρέμφατος Δροσουλίτης του πιο Μόρμυρου Φθόγγου
Προσωπικό λέσχης
πραγματικά. Πρέπει να είναι εξωφρενικά σπάνιο. Ίσως λίγο οι γυναίκες. Άντρες μάλλον πολύ πολύ σπάνιο.

Θα πρέπει να κάνουμε σχετική δημοσκόπηση και να δημοσιεύσουμε τα ευρήματα στο Science Today.
 
Παρότι διακρίνω ένα ρατσισμό απέναντι στο παλιό κλασσικό άσπρο σωβρακάκι με το λάστιχο - με μπλε και κόκκινη ριγίτσα (;) στην προ ΕΥρώ εποχή - (αυτό με το άνοιγμα μπροστά για διευκολύνσεις), προς υπεράσπισή μου θα πω
1. Ότι σίγουρα κάποιοι (κυκλοφορούν ίσως ανάμεσά μας) φορούν ακόμα αυτό το αριστουργηματικής σχεδίασης και πρακτικότητος ενδω-ένδυμα. Αλλιώς δεν θα υπήρχαν στην αγορά και μάλιστα από (τουλάχιστον) 3 μεγάλες εταιρίες (και μάλιστα στις πρώτες θέσεις δημοτικότητος στο σκρούτζ!).

Ορίστε (Κυρίες μου και όχι μόνο) προς επιβεβαίωση και τέρψη:



2. Να απαντήσω στο ερώτημα της @Ροκμαντικ ως γνήσιος γνώστης οικοκυρικής (δεν αστειεύομαι) ότι αυτός που φοράει τέτοιου είδους εσώβρακον προφανώς είναι αυτός που θέλει να το πλένει στο καυτό και να βάζει και λευκαντικό (για λευκότερα λευκά) -κοινώς ο σιχασιάρης (ίσως;) και κάπως παραδοσιακός (να μην πω παλαιομοδίτης;)

Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι για Science Today @Φαροφύλακας

Μ αρέσει που πιάσαμε κουβέντα περι σώβρακου (για να είμαι και on topic)
 
Last edited:
Top